RADET, faliment sigur. Ce soluție a găsit primarul Capitalei
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Gabriela Firea
Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit, marți, despre soarta  Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice ( RADET ), principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat. 

Gabriela Firea a estimat că, după părerea ei, intrarea în faliment a RADET este iminentă. "Ma refer la situatia RADET. Judecatorul a spus clar ca daca la urmatorul termen, maine 27 martie, ANAF nu vine cu o pozitie ferma privind planul de reorganizare, RADET va intra in faliment. ", a spus Primarul general. 

Subliniind de câteva ori că nu este vina actualei conduceri a Capitalei de situația în care se află RADET și întreaga ei infrastructură, cu țevi și conducte vechi de 50 de ani, Firea a declarat că sarcina instituției pe care o conduce este de a salva sistemul centralizat de furnizare a apei calde și a agentului termic al Bucureștiului, la care, a menționat ea, sunt racordați peste 1,7 milioane de locuitori. 

Există o legislație care trebuie respectată

În acest scop, Firea a propus înființarea a două noi societăți care să preia activitățile RADET, și anume Termoenergetica, structura care ar urma să se ocupe de tot ceea ce înseamna distribuție, și Energetica Service, în a cărui grijă va intra efectuarea de reparații și remedieri. 

Citește și Apa rece la preț de apă caldă. O poveste fără sfârșit

”După toate cercetările realizate, nu există posibilitatea înlocuirii acetsui sistem centralizat de termoficare, decât pe o perioadă îndelungată cu costuri foarte mari. În concluzie, datoria noastră este să salvăm ce avem, să reparăm conductele, să le modernizăm (...) Trebuie să existe o entitate care să preia angajaţii RADET, peste 3000 de oameni şi să se asigure continuitatea alimentării cu apă caldă şi căldură a cetăţenilor. Este un lucru vital! Există o legislaţie care trebuie respectată", a declarat Gabriela Firea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel