Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
"ELCEN este îngrijorată de datoriile curente care se pot ridica la 3 milioane de lei pe zi dacă Primăria nu îşi plăteşte datoriile. De aceea, suntem foarte îngrijoraţi de posibilitatea ca ELCEN să furnizeze căldură, iar Primăria să nu plătească, dar mergem pe buna credinţă. ELCEN nici nu se gândeşte să oprească furnizarea apei calde şi a căldurii bucureştenilor. Aşteptăm mâine (marţi, n.r.) cel mai devreme, dar şi cel mai târziu, ca Primăria Municipiului Bucureşti să vină cu soluţia, cu acea entitate juridică, Termoenergetica, care să dea comenzi pentru preluarea agentului termic, pentru că RADET intrând în faliment nu mai are capacitate juridică, practic nu mai există", a declarat ministrul la un post de televiziune.
El a explicat însă că Termoenergetica nu are licenţă pentru distribuţia de energie termică, iar Consiliul General al Capitalei trebuie să îi delege acestei entităţi serviciu de utilitate publică.
"Nu se va opri energia termică a bucureştenilor, dar bucureştenii trebuie să ştie că Termoenergetica nu are licenţă pentru distribuţia de energie termică. Astăzi am avut o discuţie la ANRE (Autoritatea de Reglementare în Energie, n.r.) şi mi s-a confirmat acest lucru. Pentru a avea această licenţă trebuie să îi fie în primul rând delegat serviciu de utilitate publică. Acest lucru se face de Consiliul General Bucureşti. Trebuie să se întrunească Consiliul General, să delege acest serviciu, ulterior să se licenţieze. Se poate livra pe comenzi ale Primăriei Bucureşti direct către ELCEN", a mai spus ministrul Economiei şi Energiei.
Citește și Elcen: Căldura din casele bucureștenilor depinde de Primăria Capitale
Acesta a explicat, de asemenea, că reţeaua de termoficare este în proprietatea Primăriei iar investiţiile sunt făcute în prezent de către Primăria Municipiului Bucureşti printr-un program de reabilitare şi de modernizare. "De aceea vedeţi pe anumite locuri, bulevarde, reparaţii, probabil şi schimbări de ţevi. Astea trebuiau evident făcute în perioada de vară", a subliniat Virgil Popescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...