FC Barcelona, probleme financiare. Clubul nu își permite transferuri de top
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Camp Nou / sursa foto: Pexels.com / @Mario Cuadros
Camp Nou / sursa foto: Pexels.com / @Mario Cuadros
Problemele financiare ale clubului de fotbal Barcelona pare să încurce noile achiziții ale unor jucători de top. Antrenorul Xavi Hernandez spune că trebuie să continue evoluția echipei cu actualii jucători.

Barcelona nu-și mai poate permite să plătească sume uriașe pentru taxele de transfer ale unor jucători de top precum Erling Haaland și Kylian Mbappe, conform lui Xavi Hernandez, antrenorul echipei.

Barcelona a plătit peste 100 de milioane de euro pentru Philippe Coutinho, Antoine Griezmann și Ousmane Dembele în perioada 2017 – 2019, scrie Reuters. Totuși, problemele financiare ale clubului arată că este puțin probabil ca echipa să facă noi achiziții importante în curând.

Când a fost întrebat dacă ar putea merge după jucători precum Haaland de la Manchester City sau căpitanul francez Mbappe, Xavi a declarat că: "Trebuie să mă ocup de jucătorii pe care îi am, pentru că în acest moment nu ne putem gândi la astfel de achiziții.

"Din păcate, nu suntem într-o situație privilegiată din punct de vedere economic pentru a face acest lucru. Am rămas cu jucătorii pe care îi am, iar cu acești jucători trebuie să câștigăm", a adăugat spaniolul, înaintea meciului de joi al Barcelonei din campionat.

 

Mbappe va pleca de la Paris St Germain

 

Atacantul Kylian Mbappe, de la Paris St Germain, a declarat că nu s-a hotărât unde va juca sezonul viitor, în condițiile în care contractul său intră în ultimele șase luni.

Mbappe a declarat anul trecut că nu-și va reînnoi contractul cu PSG, care expiră la finalul sezonului 2023-2024, când ar putea părăsi Parisul. Juctătorul a fost mult timp legat de o mutare la Real Madrid, este acum liber să semneze un acord precontractual cu un nou club.

Rapoartele din mass-media din septembrie au afirmat că Mbappe a fost de acord să renunțe la bonusurile de loialitate în valoare de până la 100 de milioane de euro dacă părăsește PSG pe un transfer liber.

În 2022, Mbappe a așteptat până în luna mai pentru a anunța o prelungire a contractului la PSG, cu doar câteva săptămâni înainte de deschiderea posibilității de transfer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

CFR modernizează haltele Costineşti Tabără şi Neptun

Veşti bune pentru cei care aleg trenul pentru a ajunge...

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat - Video

Premierul slovac a fost împușcat și a fost dus la spital...

Portugalia va construi un nou aeroport la Lisabona

Acest nou aeroport, care se va numi Luis de Camoes, „are...

CCIR - Protocol de colaborare cu Ministerul Educației

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

Ambițiile spațiale ale Chinei reprezintă o amenințare?

Pe 3 mai, China a lansat una dintre cele mai ambițioase...

Şeful Fed anunţă că va mai dura până la scăderea dobânzilor

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale a SUA, a...

Grup de influenceri, proces împotriva interzicerii TikTok

Un grup de influenceri TikTok au intentat un proces la o...


pixel