Fermierii primesc vești bune de la președinte
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Activitatea de zilier nu reprezintă vechime în muncă, însă o parte din veniturile primite se vor duce către pensia de stat și se vor lua în calcul la stabilirea pensiei.
Activitatea de zilier nu reprezintă vechime în muncă, însă o parte din veniturile primite se vor duce către pensia de stat și se vor lua în calcul la stabilirea pensiei.
Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanţiale destinate fermierilor afectaţi de secetă, a anunţat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a susţinut o declaraţie de presă la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban şi cu mai mulţi miniştri.

"Fermierii români au mare nevoie să fie susţinuţi. Ştim foarte bine că, pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii noştri se confruntă cu dificultăţi generate de încă seceta prelungită din primăvară. Pentru a veni în sprijinul lor, lucrăm pe două direcţii importante. Pentru a veni în sprijinul fermierilor, Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanţiale destinate fermierilor afectaţi de secetă. Ştiu că aici au circulat tot fel de aşa numite fake news în spaţiul public. Deci, încă o dată, Guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanţiale pentru despăgubirile fermierilor afectaţi de secetă", a afirmat Iohannis.

Vânzarea de terenuri devine problematică din toamnă

Şeful statului a adăugat că o doua direcţie vizează pregătirea unor proiecte europene care vin în sprijinul fermierilor.

"A doua linie, la fel de importantă, este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situaţii. Şi, în acest fel, este important de ştiut că lucrăm foarte intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigaţii, combaterea secetelor, combaterea deşertificărilor, în general proiecte care vin să îmbunătăţească întreg cadrul, să înlesnească munca fermierilor şi, în acelaşi timp, să avem grijă ca ele să aibă o componentă foarte importantă de protecţie a mediului", a mai afirmat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel