Finanţare fără comision de garanţie pentru IMM-uri de la Unicredit
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Unicredit
Unicredit
UniCredit Bank oferă credite cu garanţie de 50% acordată de Fondul European de Investiţii, prin care întreprinderile mici şi mijlocii din România pot accesa o finanţare fără alte garanţii cu acoperire materială şi fără comision de garanţie, conform unui comunicat al băncii.

Pe baza unui acord încheiat între UniCredit şi Fondul European pentru Investiţii, ca parte a programului Uniunii Europene pentru Competitivitatea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (COSME, 2014 -2020), aceste finanţări sunt posibile prin garanţia oferită de COSME şi Fondul European pentru Investiţii Strategice (EFSI) înfiinţat în cadrul Planului de investiţii pentru Europa.

Parteneriatul presupune emiterea de către Fondul European de Investiţii a garanţiei COSME pentru UniCredit Bank, ataşată creditelor pentru cheltuieli curente cu rambursări la termen. Acestea pot avea valori cuprinse între 277.000 lei şi 1.500.000 lei şi sunt disponibile pentru solicitanţii (companii mici şi mijlocii cu o cifră de afaceri cuprinsă între 200.000 euro şi cinci milioane euro) care întrunesc condiţiile de eligibilitate aferente.

Scopul EFSI este de a sprijini finanţarea şi implementarea investiţiilor productive în Uniunea Europeană şi de a asigura accesul sporit la finanţare.

Programul COSME pune la dispoziţia IMM un instrument financiar cu scopul de a diminua dificultăţile întâmpinate de întreprinderi atunci când accesează o finanţare, ca parte a strategiei Europa 2020, ce are ca obiectiv susţinerea unei creşteri economice sustenabile, inteligente şi durabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel