Firea către Elcen:”Nu putem plăti. Întotdeauna găsește o scuză”
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Gabriela Firea, primarul Capitalei
Gabriela Firea, primarul Capitalei
Primarul Capitalei nu recunoaște datoria de 3,7 miliarde de lei pe care ar avea-o de plătit RADET.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat reacția companiei Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), subliniind că Primăria Capitalei nu poate plăti 3,7 miliarde de lei, reprezentând o datorie RADET, ci doar de 1,2 miliarde.

"Nu avem cum să acceptăm suma prevăzută de ELCEN în planul de reorganizare, de administrator, şi anume să plătim 3,7 miliarde de lei, o sumă care nu e prevăzută în contabilitatea noastră. Nu putem să recunoaştem această sumă. Noi avem o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care prevede expres şi care este literă de lege pentru noi, că nu avem această datorie - decât cea pe care am recunoscut-o, de 1,2, şi doar aceea poate fi plătibilă. Mai mult decât atât, avem o adresă în scris de la Consiliul Concurenţei că orice leu peste această sumă, pe care l-am plăti către ELCEN, ar însemna ajutor de stat. Deci, ar fi o ilegalitate", a precizat primarul general, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Primăriei.

Citește și: Firea nu vrea buget de austeritate! Fără autobuze și pasaje anul acesta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel