Florin Cîțu a explicat cum este cu dobânda la dobândă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Nu există un astfel de pericol
Nu există un astfel de pericol
Persoanele fizice care au credite ipotecare şi care vor beneficia de amânarea ratelor nu sunt în pericol de a plăti ulterior dobândă la dobândă, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

"Oamenii trebuie să ştie că pentru creditele ipotecare nu există acea problemă cu dobândă la dobândă. A fost o manipulare ticăloasă din partea oponenţilor noştri, de aceea ne-am simţit obligaţi să venim şi să scriem foarte clar în acea ordonanţă. Specialiştii înţelegeau că nu este vorba de aşa ceva, dar am venit şi am clarificat ordonanţa ca să fie clar pentru toată lumea că nu există acest lucru", a declarat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor a adăugat că normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind amânarea plăţii ratelor la credite vor fi publicate în prima şedinţă de Guvern, care va avea loc joi sau lunea viitoare.

Citește și Cîțu: Am extins la 45 de zile perioada pentru depunerea cererii către bancă VIDEO

"Am spus de la început că suntem într-o situaţie care pare imposibilă: le cerem oamenilor să stea acasă, dar vrem şi o economie care să funcţioneze. Toate măsurile pe care le-am luat până acum au încercat să rezolve această situaţie complicată şi aşa este şi cu această măsură (amânarea plăţii ratelor pentru persoanele fizice, n.r.). În primul rând, vrem să îi ajutăm pe toţi românii care au fost afectaţi direct sau indirect de această criză care a venit, este o criză de sănătate care se transformă într-o criză economică. Şi acesta este principiul care a stat la baza ordonanţei de urgenţă pentru amânarea ratelor. Nimeni nu ştie cât o să dureze această situaţie, de aceea am mers pe o perioadă cam lungă, de 9 luni de zile, dar niciun efort nu este prea mare atunci când este vorba de sănătatea cetăţenilor. Cine poate să acceseze această facilitate? Bineînţeles, cei care au fost afectaţi direct sau indirect de perioada aceasta de criză. În normele care vor fi publicate joi şi vor fi adoptate în şedinţa de Guvern vor apărea criteriile clare şi specifice pentru fiecare persoană în parte. (...) Acum lucrăm la rectificarea bugetară. Nu ştiu dacă intră în şedinţa de Guvern de joi, dacă nu, atunci cu siguranţă în şedinţa de Guvern de luni o să fie aprobată", a declarat Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...

Planul Volkswagen de reducere a costurilor

Grupul Volkswagen a întocmit un plan de reducere a...

Programul de 1 Mai şi Paşte al magazinelor Kaufland

Kaufland România anunță programul magazinelor de Paște.

Românii pot cumpăra de azi noi titluri de stat Tezaur

Începând de azi, 15 aprilie, românii pot subscrie pentru...

Mai multe autorități vor putea colecta creanțe bugetare

În contextul necesității îmbunătățirii cadrului legal...

Aluminiul și cuprul cresc la bursă. Explicație

Această creștere nu are legătură cu ceea ce se întâmplă,...

Care sunt cele mai bune acțiuni ale lui Warren Buffett

Când Warren Buffett, legendarul investitor, face...


pixel