Florin Cîţu, imagini din Ucraina, de la vizita de miercuri
Autor: DCBusiness Team | 27 apr 2022, 20:04
Florin Cîţu, preşedintele Senatului, a fost miercuri în Ucraina. 

"O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal", a transmis Florin Cîţu.

 

Ciucă, întrebat de absenţa lui Cîţu din delegaţia din Ucraina: Două vizite planificate separat

 

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, întrebat de ce preşedintele Senatului, Florin Cîţu, nu a făcut parte din delegaţia care a vizitat Ucraina, că au fost "două vizite planificate separat".

"Au fost două vizite planificate separat. Este vorba de numărul membrilor care puteau să facă parte din delegaţie, sigur, condiţionat fiind de măsurile de protecţie şi securitate din Kiev şi din localităţile unde am fost", a spus Ciucă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a precizat că a primit invitaţia de a vizita Ucraina de la omologul ucrainean.

"A fost stabilită pe canalele diplomatice prin Ministerul Afacerilor Externe. Primele elemente au fost stabilite în urmă cu aproximativ două săptămâni", a explicat premierul.

Ciucă a fost întrebat şi de ce vizita lui în Ucraina nu a fost anunţată.

"Astfel de vizite, într-o zonă de război, trebuie să se planifice la un nivel de confidenţialitate cerut de protocolul pe care ţara gazdă îl stabileşte. Sunt chestiuni care ţin de securitatea atât a celor care merg în vizite, cât şi a celor care găzduiesc astfel de vizite şi trebuie să înţelegem că este o ţară în război. Liderii, preşedintele şi premierul au un program care nu are ca prim obiectiv primirea de vizite şi atunci, în funcţie de disponibilitatea pe care au avut-o, s-a planificat vizita", a răspuns Nicolae Ciucă.

Marţi, premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită de lucru în Ucraina, la Kiev, pe parcursul căreia a fost însoţit de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Premierul României a fost primit de preşedintele Volodimir Zelenski şi a avut întrevederi cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, şi preşedintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.

Programul deplasării a inclus şi vizitarea localităţilor Borodianka şi Irpin, din proximitatea capitalei Kiev. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie

A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Crossuri externe