Florin Cîţu, imagini din Ucraina, de la vizita de miercuri
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Cîţu, preşedintele Senatului, a fost miercuri în Ucraina. 

"O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal", a transmis Florin Cîţu.

 

Ciucă, întrebat de absenţa lui Cîţu din delegaţia din Ucraina: Două vizite planificate separat

 

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, întrebat de ce preşedintele Senatului, Florin Cîţu, nu a făcut parte din delegaţia care a vizitat Ucraina, că au fost "două vizite planificate separat".

"Au fost două vizite planificate separat. Este vorba de numărul membrilor care puteau să facă parte din delegaţie, sigur, condiţionat fiind de măsurile de protecţie şi securitate din Kiev şi din localităţile unde am fost", a spus Ciucă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a precizat că a primit invitaţia de a vizita Ucraina de la omologul ucrainean.

"A fost stabilită pe canalele diplomatice prin Ministerul Afacerilor Externe. Primele elemente au fost stabilite în urmă cu aproximativ două săptămâni", a explicat premierul.

Ciucă a fost întrebat şi de ce vizita lui în Ucraina nu a fost anunţată.

"Astfel de vizite, într-o zonă de război, trebuie să se planifice la un nivel de confidenţialitate cerut de protocolul pe care ţara gazdă îl stabileşte. Sunt chestiuni care ţin de securitatea atât a celor care merg în vizite, cât şi a celor care găzduiesc astfel de vizite şi trebuie să înţelegem că este o ţară în război. Liderii, preşedintele şi premierul au un program care nu are ca prim obiectiv primirea de vizite şi atunci, în funcţie de disponibilitatea pe care au avut-o, s-a planificat vizita", a răspuns Nicolae Ciucă.

Marţi, premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită de lucru în Ucraina, la Kiev, pe parcursul căreia a fost însoţit de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Premierul României a fost primit de preşedintele Volodimir Zelenski şi a avut întrevederi cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, şi preşedintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.

Programul deplasării a inclus şi vizitarea localităţilor Borodianka şi Irpin, din proximitatea capitalei Kiev. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel