Florin Cîţu: România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Florin Cîţu: România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor
Florin Cîţu: România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor
România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor, a declarat Florin Cîţu, precizând că va depăşi şi Polonia.

România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor, a declarat Florin Cîţu, precizând că va depăşi şi Polonia.

„În premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăși și Polonia, așa cum anunță Banca Mondială. Desigur, pentru asta trebuie să menținem ritmul actual.

Este un nou semnal că măsurile luate au fost cele potrivite, chiar și în perioadă de criză sanitară. Avem cea mai bună redresare economică din Europa, iar asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Important este să nu facem pași în spate!”, a declarat Florin Cîţu.

Economia României creşte, parametrii economici generali se îmbunătăţesc, iar acum e nevoie de maturitate politică pentru a susţine trendul pozitiv, afirmă premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele PNL.

Premierul interimar Florin Cîţu pare neclintit de criza politică prin care trece România, care poate duce la alegeri anticipate în primăvară, şi continuă să posteze pe pagina sa de Facebook mesaje optimiste despre creşterea economică înregistrată sub administraţia guvernului pe care încă îl conduce.

„Am promis la începutul anului creştere economică record şi un deficit bugetar mai mic ca urmare a creşterii veniturilor bugetare, fără să creştem taxe, şi controlul cheltuielilor bugetare. Asta am făcut. Execuţia bugetară la 9 luni de zile arată că într-o perioadă foarte scurtă de timp am pus economia României pe drumul corect, în ciuda diverselor turbulenţe cu care ţara se confruntă”, susţine Florin Cîţu, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Prim-ministrul interimar adaugă că, în această perioadă, Executivul a reuşit reducerea deficitului bugetar cu 2,6 puncte procentuale din PIB în raport cu perioada similară a anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel