Cîțu s-a întors în SUA: M-am bucurat să mă reîntâlnesc cu ei
Autor: Georgel Simionică | 27 Martie 2022, 14:36
Florin Cîțu / Foto: Facebook
Florin Cîțu / Foto: Facebook
Despre Florin Cîțu se știe că a fost la studii timp de un an în Statele Unite ale Amercii la Iowa State University.

Acum, fostul premier s-a întors îm Statele Unite de unde a transmis pe Facebook un mesaj în care spune că: ”În fiecare țară în care am locuit: SUA, Noua Zeelandă, Luxemburg, primul lucru pe care l-am făcut a fost să caut comunitatea de români”.

Șeful Senatului își continuă mesajul spunând că: ”M-am bucurat să mă întâlnesc ieri (sâmbătă n.r.) cu membrii comunității românești din DC, Maryland și Virginia. Sunt oameni care, deși sunt la distanță de câteva mii de km de țară, au rămas conectați și contribuie la dezvoltarea și modernizarea României. Este important să dezvoltăm o relație puternică cu diaspora pentru transferul de know-how, prin experiența și prin bunele practici dobândite în afară”.

Înm încheierea mesajului, Florin Cîțu scrie că: ”Le-am transmis că sunt foarte importanți în cadrul Parteneriatului Strategic și că toți românii din SUA pot contribui la consolidarea și promovarea acestuia”.

Fostul premier mai spune că: ”Anul acesta marchează aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România - SUA.

Ce nu prevede declarația comună adoptată de Iohannis și Trump?

În acest context, am discutat cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat, despre identificarea unor noi domenii și oportunități de cooperare cu SUA. 

Am reiterat necesitatea consolidării Flancului Estic al NATO, inclusiv prin întărirea prezenței forțelor militare americane. Am transmis angajamentul  României pentru creșterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare și intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităților forțelor armate române.

O altă temă de discuție a fost importanța asigurării securității energetice europene și rolul României în acest proces. Ne-am consultat pe tema situației din Ucraina, a măsurilor luate în acest context, și a modalităților de sprijinire a Ucrainei. Un alt subiect a fost importanța includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie

A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Crossuri externe