Florin Jianu se retrage de la conducerea CNIPMMR și intră în politică

Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Jianu
Florin Jianu
Florin Jianu își anunță retragerea de la conducerea CNIPMMR și aderarea la Partidul Social Democrat: „Un nou capitol în cariera mea”

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a anunțat retragerea sa din funcție și aderarea la Partidul Social Democrat (PSD). Jianu a făcut acest anunț printr-un mesaj în care și-a exprimat recunoștința pentru cei 18 ani petrecuți în slujba IMM-urilor din România, subliniind că noul său parcurs politic reprezintă o continuare firească a angajamentului său față de economia românească.

Florin Jianu a transmis mulțumiri colegilor săi din CNIPMMR, menționând că perioada petrecută alături de aceștia a fost una „specială” și o „onoare”. „Le mulțumesc colegilor din conducerea CNIPMMR, alături de care am muncit atâția ani. Îi asigur pe toți antreprenorii că rămân fidel principiilor care ne-au unit în tot acest timp: principiul moralei și dialogului, cel al integrității și cel al respectului”, a declarat Jianu.

În mesajul său, Jianu a subliniat că, deși părăsește funcția de președinte al CNIPMMR, spiritul său va rămâne alături de acești oameni și de valorile comune care i-au ghidat de-a lungul timpului. El a insistat asupra faptului că relația sa cu mediul de afaceri și cu antreprenorii locali nu se va schimba, considerându-i în continuare drept pilonii esențiali ai economiei românești.

O nouă etapă în carieră: aderarea la PSD

Florin Jianu a anunțat că s-a alăturat echipei PSD și că va candida pentru un post de vicepreședinte al partidului la Congresul din 24 august, la propunerea organizației PSD Sector 1 București. În mesajul său, Jianu a explicat că nu vede acest pas ca pe o schimbare de tabără, ci ca pe o „continuare firească a unei cariere de 20 de ani în slujba economiei românești, a antreprenoriatului local și a sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii”.

În cadrul anunțului său, Jianu a prezentat principalele sale obiective politice, care vor rămâne axate pe sprijinirea antreprenoriatului și reducerea poverii birocratice pentru afacerile locale. Printre prioritățile sale se numără măsuri de încurajare a tinerilor antreprenori, simplificarea legislației administrative și asigurarea unui dialog continuu și transparent cu mediul de afaceri. Jianu a subliniat importanța consultărilor prealabile și a studiilor de impact pentru orice inițiativă legislativă majoră, afirmând că „nicio inițiativă legislativă majoră nu mai poate fi adoptată fără consultări prealabile și studii de impact.”

De asemenea, Jianu a vorbit despre maturizarea economiei românești, subliniind că aceasta a trecut de faza de tranziție și reziliență și că este momentul potrivit pentru a lua deciziile politice necesare pentru sprijinirea expansiunii antreprenoriatului la toate nivelurile.

Un nou capitol în slujba economiei românești

Florin Jianu își încheie mesajul cu o notă de optimism și angajament față de viitorul economiei românești, asigurându-i pe toți cei implicați în sectorul IMM-urilor că va continua să fie o voce puternică și o susținere activă pentru antreprenoriatul românesc. „Le voi rămâne mereu alături, ei m-au învățat ce înseamnă economia reală și ambiția de a duce lucrurile la bun sfârșit în ciuda tuturor piedicilor”, a declarat Jianu.

Acest anunț marchează o etapă importantă în cariera lui Florin Jianu, care, după două decenii de activitate în sectorul economic și antreprenorial, intră acum în arena politică, cu intenția clară de a influența pozitiv dezvoltarea economică a României prin intermediul Partidului Social Democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

La benzinărie / FOTO: Freepik
Un cuplu verifică un contract de asigurare / Foto: Freepik

Despăgubire record de peste 820.000 de lei, plătită în 2023

Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut de o...

O nouă Linie Electrică Aeriană de înaltă tensiune, aproape de finalizare
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Unitate de reciclare a deșeurilor / Foto: Freepik
Banca Centrală Europeană / Foto: BCE / Flickr
Piețe globale / Foto: Freepik
Elon Musk / Grafica: Oana Pavelescu

Elon Musk riscă o amendă uriașă în Europa

Elon Musk s-ar putea confrunta cu o amendă consistentă,...

Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
pexels.com
foto: pexels.com
Cartierul deafaceri din Moscova / Foto: Freepik
Magazin / FOTO: Freepik
Kristalina Georgieva (FMI)
Sebastian Burduja, de vorbă cu Bogdan Chirieac
Christine Lagarde / FOTO: Facebook
Kristalina Georgieva

Șefa FMI, apel la cooperare „în aceste vremuri tulburi”

Directoarea generală a Fondului Monetar Internațional...

Termocentrala

Termoenergetica anunță când încep testele la cald

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a...

Agenție BRD
Euro / sursa foto: Freepik.com
Transelectrica
Bursa
Parlament
BNR
Aur / FOTO: Nord Gold

Aurul cochetează cu noi recorduri într-un context tensionat

Aurul s-a apropiat, joi, de valorile record înregistrate...

Warren Buffett

pixel