Florin Roman, ministrul propus la Cercetare: Facilitățile pentru IT-ști rămân
Autor: Oana Pavelescu | 24 noi, 15:59
Florin Roman
Florin Roman
 Deputatul PNL Florin Roman a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate pentru portofoliul de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

El a primit 55 de voturi favorabile şi 22 împotrivă pentru postul de ministru din partea Comisiilor pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, pentru ştiinţă şi tehnologie şi învăţământ ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

"Referitor la o întrebare care stă pe buzele tuturor, în programul de guvernare am convenit ca acea facilitate fiscală (adică scutirea de impozit pe venit) pentru cei care lucrează în zona de cercetare IT, digitalizare, acea facilitate fiscala va rămâne în continuare. Aici vorbim de un impact bugetar de 900 de milioane de lei”, a declarat Florin Roman.

Guvernul vrea eliminarea facilităților pentru IT, construcții și cercetare

Ministrul propus al Cercetării, Inovării şi Digitalizării a mai adăugat că: ”Din punctul meu de vedere, prin ceea ce produc cei care lucrează în aceste domenii ca plus valoare în economie prin inovare și cercetare și tehnologiile emergente înseamna foarte mult, iar pentru a ține oamenii în Romania și a-i ține în sectorul de cercetare pentru a nu migra în zona privată e nevoie ca aceste facilități să rămână."

G Ad:

La comisiile de specialitate din Parlamentul României au loc audierile miniștrilor propuși din Guvernul Ciucă.

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro