FMI, perspective îngrijorătoare privind Marea Britanie

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Lira sterlină
Lira sterlină
Marea Britanie se va confrunta cu încă cinci ani de dobânzi ridicate pentru a opri creșterea prețurilor, a avertizat FMI.

Fondul Monetar Internațional se așteaptă ca anul viitor Marea Britanie să aibă cea mai mare inflație și cea mai mică creștere economică dintre toate economiile din G7, inclusiv SUA, Franța, Germania, Canada, Italia și Japonia, arată BBC.

Cu toate acestea, Trezoreria a declarat că recentele revizuiri ale creșterii britanice nu au fost luate în considerare în raportul FMI.

Perspectivele au fost întocmite înainte de evenimentele din Israel din acest weekend.

Previziunile nu sunt niciodată perfecte, având în vedere numeroșii factori care afectează creșterea economică - de la geopolitică la fenomenele naturale. Dar astfel de rapoarte pot indica direcția corectă, în special atunci când se aliniază cu alte previziuni.

Astfel, FMI a modificat perspectivele de creștere ale Regatului Unit pentru anul viitor, estimând că economia va crește cu 0,6%, ceea ce o va face să fie țara dezvoltată cu cea mai slabă creștere în 2024 - un an în care se preconizează pe scară largă că vor fi alegeri generale.

FMI spune că perspectivele regatul Regatul Unit sunt îngreunate de necesitatea de a menține ratele dobânzilor la un nivel ridicat pentru a controla inflația, care a scăzut, dar rămâne cu peste țintă.

FMI se așteaptă ca inflația să fie mai mare în Marea Britanie decât în orice altă țară din G7 atât anul acesta, cât și anul viitor. Instituția consideră că ratele Băncii Angliei vor atinge un nivel maxim de 6% și vor rămâne în jurul valorii de 5% până în 2028. În prezent, ratele sunt de 5,25%.

Inflația globală s-a redus la mai mult de jumătate de la vârful de 11,6% din al doilea trimestru din 2022 la 5,3% un an mai târziu, a precizat FMI

Creșterea globală ar urma să scadă de la 3,5% în 2022 la 3% în 2023 și la 2,9% în 2024.

În plus, impactul pe termen lung al celor trei ani de crize și de creștere a prețurilor a făcut ca numărul persoanelor aflate în sărăcie absolută în întreaga lume să crească cu până la 95 de milioane, se arată în raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

freepik.com
Schimb valutar / Foto: Pexels
Contabili / Foto: Freepik
TAROM are un nou director / Foto: Arhivă
Ghișeu
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Banca Naționala a României
Vagon de tren

Transportul călătorilor cu trenul, luat la puricat de ANPC

Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...

OMV Petrom
Leva / Foto: DCBusiness
Președintele Donald Trump face declarații pentru jurnaliști
RCA
Consiliul Fiscal, nu foarte optimist privind reducerea deficitului
Florin Barbu
Bursa de la București
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Freepik.com
Foto: Freepik.com

Rusia raportează un deficit bugetar de 1,7% din PIB

 Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...

Dolari. Freepik.com
Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Contor electric
Gabriel Biris
Factură energie electrică

pixel