Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Franța și Italia trebuie să-și diminueze cheltuielile într-un ritm mai alert decât cel actual, pentru a reuși să păstreze controlul asupra nivelului lor de îndatorare. În schimb, Germania trebuie să cheltuiască mai mult pentru a susține creșterea, a declarat Fondul Monetar Internațional (FMI) în perspectivele sale economice regionale pentru Europa.
„Țările europene avansate cu niveluri relativ ridicate ale datoriilor ar trebui să implementeze o consolidare fiscală mai ambițioasă decât cea preconizată în prezent de respectivele guverne”, scrie Fondul în raportul său, dând drept exemplu Belgia, Franța și Italia.
Italia trebuie să demonteze stimulentele „ineficiente” pentru renovarea energetică, așa-numitul superbonus, care trebuie eliminate treptat de la sfârșitul anului viitor, a declarat Alfred Kammer, șeful departamentului de economie europeană al FMI, citat de Reuters.
Franța ar putea strânge „sume substanțiale” prin eliminarea scuturilor tarifare puse în aplicare după invadarea Ucrainei de către Rusia, a adăugat Alfred Kammer.
Germania, la rândul ei, are „spațiul fiscal” necesar pentru a investi în digitalizare, infrastructură și pentru a sprijini eforturile de cercetare și dezvoltare ale companiilor, a spus economistul.
Alfred Kammer consideră că aceste eforturi de control al cheltuielilor vor trimite „un semnal puternic piețelor” și vor elibera resurse pentru finanțarea problemelor pe termen lung, inclusiv îmbătrânirea populației, schimbările climatice și o creștere a cheltuielilor militare.
FMI estimează că, până în 2050, costurile asociate acestor probleme vor ajunge în medie la 5,5% din PIB în economiile avansate ale Europei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...