România pe buza prăpastiei. Adrian Negrescu: ”Este ca bomboana pe coliva economică”
Invitat la interviurile DCNews,...
Franța și Italia trebuie să-și diminueze cheltuielile într-un ritm mai alert decât cel actual, pentru a reuși să păstreze controlul asupra nivelului lor de îndatorare. În schimb, Germania trebuie să cheltuiască mai mult pentru a susține creșterea, a declarat Fondul Monetar Internațional (FMI) în perspectivele sale economice regionale pentru Europa.
„Țările europene avansate cu niveluri relativ ridicate ale datoriilor ar trebui să implementeze o consolidare fiscală mai ambițioasă decât cea preconizată în prezent de respectivele guverne”, scrie Fondul în raportul său, dând drept exemplu Belgia, Franța și Italia.
Italia trebuie să demonteze stimulentele „ineficiente” pentru renovarea energetică, așa-numitul superbonus, care trebuie eliminate treptat de la sfârșitul anului viitor, a declarat Alfred Kammer, șeful departamentului de economie europeană al FMI, citat de Reuters.
Franța ar putea strânge „sume substanțiale” prin eliminarea scuturilor tarifare puse în aplicare după invadarea Ucrainei de către Rusia, a adăugat Alfred Kammer.
Germania, la rândul ei, are „spațiul fiscal” necesar pentru a investi în digitalizare, infrastructură și pentru a sprijini eforturile de cercetare și dezvoltare ale companiilor, a spus economistul.
Alfred Kammer consideră că aceste eforturi de control al cheltuielilor vor trimite „un semnal puternic piețelor” și vor elibera resurse pentru finanțarea problemelor pe termen lung, inclusiv îmbătrânirea populației, schimbările climatice și o creștere a cheltuielilor militare.
FMI estimează că, până în 2050, costurile asociate acestor probleme vor ajunge în medie la 5,5% din PIB în economiile avansate ale Europei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Invitat la interviurile DCNews,...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...