FMI începe discuțiile cu Ucraina pentru eliberarea unei noi tranșe din acordul de împrumut
Autor: Antonia Popescu | 23 feb 2022, 09:53
Războiul din Ucraina și inflația vor FRÂNA creșterea mondială în 2022 și 2023, avertizează directorul FMI
Războiul din Ucraina și inflația vor FRÂNA creșterea mondială în 2022 și 2023, avertizează directorul FMI
O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) va începe săptămâna aceasta discuţiile, în format virtual, cu autorităţile ucrainene iar dacă acestea vor avea succes vor conduce la eliberarea unei noi tranşe din acordul de împrumut, a anunţat miercuri instituţia financiară internaţională, transmite Bloomberg.

Ucraina speră că o continuare a programului cu FMI va calma pieţele financiare, care au fost agitate de tensiunile cu Rusia, iar discuţiile cu misiunea Fondului ar putea conduce la eliberarea unei tranşe de 700 de milioane de dolari din actualul acord de împrumut în valoare de cinci miliarde de dolari cu FMI.

"Misiunea FMI, condusă de Ivanna Vladkova Hollar, va începe miercuri discuţiile cu autorităţile cu privire la cea de a doua revizuire a programului susţinut de Fond", a anunţat reprezentantul FMI în Ucraina, Vahram Stepanyan.

Dependenţa Ucrainei de finanţarea externă a crescut după ce în luna noiembrie a anului trecut Rusia a început să maseze trupe la graniţă, ceea ce a determinat SUA şi NATO să lanseze avertismente cu privire la o invazie rusească. Deşi Kremlinul dezminte aceste intenţii, decizia de luni de recunoaştere a independeţei teritoriilor separatiste pro-ruse din Ucraina precum şi trimiterea de trupe ruseşti în aceste teritorii au afectat moneda şi datoriile Ucrainei.

Cum au ajuns BOGAȚII LUMII cu asemenea AVERI

În 2020, FMI a aprobat un program în valoare de cinci miliarde de dolari pentru susţinerea economiei Ucrainei şi ulterior a prelungit programul până în luna iunie 2022, cu condiţia ca autorităţile de la Kiev să îmbunătăţească guvernanţa corporatistă la companiile şi băncile de stat şi să facă progrese cu combaterea corupţiei.

Pe lângă tranşele de la FMI, autorităţile de la Kiev se bazează pe un nou sprijin financiar al Uniunii Europene, în valoare totală de 1,2 miliarde de euro, pe o garanţie de împrumut în valoare de un miliard de dolari din partea SUA precum şi pe asistenţa altor parteneri occidentali, inclusiv a Canadei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe