Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Ucraina speră că o continuare a programului cu FMI va calma pieţele financiare, care au fost agitate de tensiunile cu Rusia, iar discuţiile cu misiunea Fondului ar putea conduce la eliberarea unei tranşe de 700 de milioane de dolari din actualul acord de împrumut în valoare de cinci miliarde de dolari cu FMI.
"Misiunea FMI, condusă de Ivanna Vladkova Hollar, va începe miercuri discuţiile cu autorităţile cu privire la cea de a doua revizuire a programului susţinut de Fond", a anunţat reprezentantul FMI în Ucraina, Vahram Stepanyan.
Dependenţa Ucrainei de finanţarea externă a crescut după ce în luna noiembrie a anului trecut Rusia a început să maseze trupe la graniţă, ceea ce a determinat SUA şi NATO să lanseze avertismente cu privire la o invazie rusească. Deşi Kremlinul dezminte aceste intenţii, decizia de luni de recunoaştere a independeţei teritoriilor separatiste pro-ruse din Ucraina precum şi trimiterea de trupe ruseşti în aceste teritorii au afectat moneda şi datoriile Ucrainei.
Cum au ajuns BOGAȚII LUMII cu asemenea AVERI
În 2020, FMI a aprobat un program în valoare de cinci miliarde de dolari pentru susţinerea economiei Ucrainei şi ulterior a prelungit programul până în luna iunie 2022, cu condiţia ca autorităţile de la Kiev să îmbunătăţească guvernanţa corporatistă la companiile şi băncile de stat şi să facă progrese cu combaterea corupţiei.
Pe lângă tranşele de la FMI, autorităţile de la Kiev se bazează pe un nou sprijin financiar al Uniunii Europene, în valoare totală de 1,2 miliarde de euro, pe o garanţie de împrumut în valoare de un miliard de dolari din partea SUA precum şi pe asistenţa altor parteneri occidentali, inclusiv a Canadei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...