Fondul lui George Soros a vândut acțiuni chineze. Explicații
Autor: Simona Haiduc | 18 aug, 22:50
Miliardarul american a fost nevoit să ia această decizie
Miliardarul american a fost nevoit să ia această decizie
În trimestrul doi, Soros Fund Management, al miliardarului George Soros, dar și alte mari fonduri de investiții au vândut acțiuni ale companiilor chineze tranzacționate în Statele Unite. A fost reacția oamenilor de afaceri de peste Ocean la măsurile dure adoptate de autoritățile de la Beijing în privința firmelor chineze, scrie Bloomberg.

Astfel, compania de investiții D1 Capital Partners a vândut 25 milioane de acțiuni New Oriental Education & Technology Group, o platformă educațională. La rândul său, fondul speculativ Soroban Capital Partners a ieșit din Grupul Alibaba prin vânzarea a 2,06 milioane acțiuni.

Potrivit documentelor depuse la Securities and Exchange Commission (SEC), unele fonduri au reușit cel puțin parțial să "reziste până acum, traversând cu greu o lună iulie dramatică pentru acțiunile chineze tranzacționate la Bursa americană", notează Bloomberg, menționând că, luna trecută, indicele NASDAQ Golden Dragon China a scăzut cu 22%. 

Soros Fund Management a vândut, de asemenea, multe titluri ale companiilor chineze, printre care:

- Tencent Music Entertainment Group - 1,65 milioane de acțiuni;
- Vipshop Holdings - 1,55 milioane de încasări;
- Baidu - aproape 353,8 mii titluri.

G Ad:

Potrivit Bloomberg, Soros Fund a cumpărat aceste valori mobiliare în martie și aprilie, după prăbușirea fondului Arcgos Capital Management al lui Bill Hwan. În plus, Soros Fund Management a vândut aproximativ 1,1 milioane de acțiuni iQIYI, o platformă video de divertisment din China. Fondul și-a redus poziția în serviciul video chinez Bilibili cu 52%, prin vânzarea a 5.200 de titluri.

Citește și George Soros a început să tranzacționeze BITCOIN. Care este SECRETUL

De la sfârșitul lunii iulie, valorile mobiliare ale companiilor chineze din mai multe sectoare s-au aflat sub presiune din cauza reglementărilor mai stricte sau a criticilor oficiale lansate de regimul din China. Platformelor educaționale chineze care oferă servicii suplimentare li s-a interzis să atragă capital privat, inclusiv străin.

Autoritatea de reglementare antitrust a Chinei a publicat proiecte de reguli pentru combaterea concurenței neloiale pe platformele online, de la interzicerea companiilor de a utiliza datele concurenților până la eliminarea recenziilor false ale produselor. Toate acestea au dus la o scădere semnificativă a valorii acțiunilor companiilor de tehnologie chineze.

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro