Ford amână lansarea a două modele complet electrice, în favoarea modelelor hibrid
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ford
Ford
Ford Motor amână producția unui nou SUV și a unei camionete pick-up complet electrice, în timp ce se orientează spre producția modelelor hibrid din SUA până în 2030.

Constructorul auto din Detroit a declarat joi că va continua să investească în vehicule electrice, dar amână producția SUV-ului construit în Canada, până în 2027, față de planul său inițial programat pentru 2025.

Totodată, lansarea camionetei pick-up ”Project T3” este amânată de la sfârșitul lui 2025, pentru 2026. 

Schimbarea planurilor privind vehiculele electrice este recentă pentru Ford și pentru întreaga industrie auto americană, în condițiile în care costurile de producție ridicate au făcut adoptarea producției de mașini full electric mai lentă decât se așteptau mulți.

Ford s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce privește vânzările de vehicule electrice în primul trimestru al acestui an, după Tesla, dar producătorul auto din Detroit și pe locul al treilea la nivel general.

"În calitate de marcă EV nr. 2 în SUA în ultimii doi ani, ne-am angajat să dezvoltăm o afacere profitabilă în acest domeniu, să folosim capitalul cu înțelepciune și să aducem pe piață vehiculele pe benzină, hibride și complet electrice potrivite la momentul potrivit", a declarat joi directorul general al Ford, Jim Farley, într-o declarație.

SUV-ul complet electric este parte dintr-o investiție de aproximativ 1,3 miliarde de dolari pentru a transforma uzina de asamblare Ford din Oakville, Ontario, Canada, într-un nou centru de vehicule electrice.

Cu toate acestea, Ford a declarat că continuă construcția de fabrici de baterii în Michigan, Tennessee și Kentucky.

În primul trimestru al anului 2024, vânzările de vehicule electrice ale Ford au crescut cu 86% față de nivelurile modeste înregistrate cu un an înainte. Vânzările de vehicule hibride ale producătorului auto au crescut cu 42% de la an la an, în timp ce vânzările de vehicule tradiționale ale Ford cu motoare cu combustie internă au crescut cu 2,6%.

Afacerea Ford cu vehicule electrice "Model e" a pierdut 4,7 miliarde de dolari în 2023, inclusiv 1,57 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea. În februarie, producătorul auto a declarat că se așteaptă ca unitatea să piardă între 5 și 5,5 miliarde de dolari în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel