Ford Otosan extinde uzina din Yenikoy cu investiții de 1 miliard de euro
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ford
Ford
Producătorul auto turc Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.), un joint venture între Ford Motor Co şi Koc Holding, a majorat de aproape patru ori capacitatea uzinei sale de la Yenikoy, din provincia Kocaeli din Turcia, transmite Bloomberg.

Vorbind la evenimentul desfășurat sâmbătă, președintele companiei Ali Koc a afirmat că noua uzină de la Yenikoy va consolida poziția de lider a Ford Otosan printre producătorii europeni de vehicule comerciale electrice. De asemenea, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a luat cuvântul în cadrul aceleiași ceremonii și a subliniat sprijinul constant acordat de guvernul său pentru investițiile realizate de constructorul auto.

Conform unui comunicat de presă emis de companie, Ford Otosan a efectuat o investiție de un miliard de euro pentru a mări capacitatea anuală a uzinei de la Yenikoy de la 68.000 de unități la 245.000 de unități. Începând cu prima jumătate a anului 2024, această uzină va produce variantele plug-in hybrid și electrice ale viitoarei versiuni a vehiculului utilitar Ford Transit Custom. De asemenea, se preconizează că aceeași uzină va crește producția la 405.000 de vehicule utilitare până în anul 2025, odată cu dublarea investițiilor totale la două miliarde de euro.

În trimestrul al treilea al acestui an, constructorul auto turc a raportat un venit net de 13 miliarde de lire (458 milioane de dolari), în creştere cu 240% comparativ cu aceiaşi perioadă a anului trecut. Compania şi-a propus să exporte până la 550.000 de vehicule în acest an.

La finele lunii octombrie, Ford Otosan a lansat la Craiova producţia de serie a noilor modele Ford Transit Courier şi Tourneo Courier. Proiectate împreună de echipele Ford Otosan şi Ford, dezvoltate şi produse de Ford Otosan, noile modele ale gamei Courier (Transit Courier şi Tourneo Courier) vor dispune şi de versiuni complet electrice, care vor fi produse la Craiova în 2024.

Fondată în 1959, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) este o companie tranzacţionată public (societate publică), în cadrul căreia Ford Motor Company şi Koç Holding deţin acţiuni egale. Potrivit Ford Otosan, compania este a doua cea mai mare organizaţie industrială din Turcia, cea mai valoroasă companie din domeniul auto listată la Bursa de Valori din Istanbul.

Ford Otosan îşi desfăşoară activitatea în 4 centre principale: fabricile din Kocaeli şi Eskişehir (Turcia), fabrica din Craiova (România), şi Centrul de Cercetare şi Design din Istanbul (Turcia) şi are peste 20.000 de angajaţi. Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale pentru Ford în Europa, capabil de a proiecta, dezvolta şi testa un vehicul complet, inclusiv motorul acestuia, pornind de la zero şi ajungând la un produs final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...

Portugalia va construi un nou aeroport la Lisabona

Acest nou aeroport, care se va numi Luis de Camoes, „are...

CCIR - Protocol de colaborare cu Ministerul Educației

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

Ambițiile spațiale ale Chinei reprezintă o amenințare?

Pe 3 mai, China a lansat una dintre cele mai ambițioase...

Şeful Fed anunţă că va mai dura până la scăderea dobânzilor

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale a SUA, a...

Grup de influenceri, proces împotriva interzicerii TikTok

Un grup de influenceri TikTok au intentat un proces la o...

Cuprul, tot mai căutat şi mai scump

Cotația “futures” a cuprului a crescut cu aproape 23%...

Ce s-a decis în şedinţa de Guvern de marţi. Află detalii

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului...


pixel