Ford reduce producția pentru un model electric preferat de americani
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ford
Ford
Ford va opri în aprilie unul dintre cele două schimburi de lucru de la fabrica din Dearborn, Michigan, care produce camioneta electrică F-150 Lightning.

Măsura face parte din "adaptarea producției F-150 Lightning la cererea clienților", a declarat vineri compania, conform Reuters.

General Motors a făcut recent un anunț similar în legătură cu Chevrolet Silverado EV, anunțând că va amâna suplimentarea unor noi linii de producție pentru acestă camionetă, care a intrat în producție în primăvara anului trecut.

Deși vânzările de vehicule electrice au crescut în 2023, creșterea a fost mai lentă decât se așteptau mulți experți din industrie. Ford preconizează în continuare o creștere a vânzărilor de Lightning în acest an, după un salt de 55%, până la 24.000 de camionete anul trecut. Compania nu a precizat câte F-150 Lightning se așteaptă să vândă în acest an.

Cele 24.000 de Ford Lightning reprezintă doar o mică fracțiune din totalul vânzărilor de camionete Ford F-series. Seria F este cea mai bine vândută linie de produse Ford și a fost cel mai bine vândut vehicul de orice fel în Statele Unite timp de aproape 50 de ani. Anul trecut, Ford a vândut peste 750.000 de camionete F-series.

Prețul unui Lightning începe de la aproximativ 50.000 de dolari.

Ford a mărit și a redus prețul modelului Lightning de mai multe ori de când a apărut pe piață în 2022, începând de la aproximativ 40.000 de dolari pentru cel mai ieftin model, Lightning Pro. În iulie, Ford a redus prețul unui Lightning Pro, în urma unor creșteri anterioare, la aproximativ 50.000 de dolari.

Aproximativ 1.400 de lucrători vor fi de la fabrica de vehicule electrice din Rouge, unde este construit Lightning vor fi afectați. Aproximativ jumătate dintre acești angajați vor fi mutați la fabrica de asamblare din Michigan, aflată în apropiere, unde va crește producția pentru modelele Ford Bronco și Ranger, cu motor termic.

Ceilalți muncitori vor fi mutați la diferite posture în cadrul complexului Rouge, care include o fabrică unde sunt construite camioanele F-150 pe benzină. Unii dintre angajați ar putea beneficia de pachetele de pensionare convenite în cadrul noilor contracte United Auto Workers semnate în octombrie.

 

Stellantis, în garda față de noile provocări

 

În schimb, directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, a declarat vineri reporterilor că producătorul auto nu intenționează să încetinească viitoarea producție de vehicule electrice, deși ritmul de adoptare s-ar putea schimba ca urmare a alegerilor prezidențiale din SUA și a alegerilor pentru Parlamentul European din acest an.

"Am pregătit două scenarii, bazate pe ceea ce ar fi rezultatele acestor alegeri majore din Europa și Statele Unite. Sunt pregătit pentru ambele scenarii. Este un scenariu de accelerare și un scenariu de încetinire", a declarat Tavares. "Nu am niciun scenariu în care s-ar opri, deoarece trebuie să rezolvăm problema încălzirii globale".

Camioneta electrică a Stellantis, Ram 1500 Rev, va fi pusă în vânzare la sfârșitul acestui an, împreună cu o versiune hibridă plug-in, Ram 1500 Ramcharger.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel