Ford renunță la investițiile pentru mașinile electrice. Care este noua direcție a companiei
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ford
Ford
Ford Motor își reorganizează strategiile privind vehiculele electrice.

Pentru noile strategii, compania are în vizor ”reevaluarea” necesității producției de baterii, a declarant directorul general Jim Farley, conform CNBC.

Constructorul auto din Detroit a confirmat anterior planurile de a amâna sau de a reduce cheltuielile de 12 miliarde de dolari pentru vehiculele complet electrice.

Această măsură vine ca o consecință a faptului că vânzările modelelor electrice cresc într-un ritm mai lent decât se așteptau conducătorii companiei.

Directorul companiei a ținut să menționeze faptul că Ford crede în continuare că vehiculele electrice vor crește, dar a menționat că adoptarea pe scară largă de către consumatorii de masă nu va avea loc până când costurile nu vor fi mai apropiate de cele ale vehiculelor tradiționale. Vehiculele electrice sunt de obicei cu mii de dolari mai scumpe decât cele cu motoare pe benzină.

El a dezvăluit, de asemenea, că o echipă Ford a dezvoltat un model EV mai mic și cu costuri reduse care ar putea fi utilizată pentru o gamă largă de vehicule. Acesta nu a precizat când se așteaptă lansarea primului vehicul de acest tip.

Afacerea EV a companiei a pierdut 4,7 miliarde de dolari anul trecut, inclusiv 1,57 miliarde de dolari în al patrulea trimestru al anului 2023, compensată de profiturile înregistrate de flota companiei și de unitățile care construiesc modele cu motoare cu ardere internă.

De asemenea directorul general a spus că firma își retrage un obiectiv pentru unitatea de vehicule electrice care prevedea o marjă de 8% până în 2026. Compania stabilise deja un obiectiv de două milioane de vehicule vândute anual până la acea dată.

Pe măsură ce Ford se retrage și reevaluează afacerea EV, intenționează să se aplece asupra vânzărilor de vehicule hibride, în special camionete. Compania se așteaptă ca vânzările sale de vehicule hibride să crească cu 40% în acest an. În 2023 a vândut 133.743 de vehicule hibride în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel