Forumul Economic România – Israel, organizat de CCIR
Autor: Crişan Andreescu | 09 iun 2021, 17:15
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Ambasada Statului Israel în România au organizat, miercuri, 9 iunie, Forumul de Afaceri România – Israel, prilejuit de vizita oficială în România a E.S. domnul Reuven Rivlin, Președinte al Statului Israel. 

Din delegaţia oficială a Statului Israel au făcut parte importanți oficiali guvernamentali însoțiți de companii reprezentative israeliene din următoarele sectoare economice: apărare, orașe inteligente, securitate cibernetică și siguranță națională; sănătate și digitalizare în sănătate (producători de software și echipamente de profil); agricultură și managementul apei (sisteme de irigații, sere și tehnologii de creșterea animalelor).

Reuven Rivlin: Apreciem sprijinul României pentru a asigura că Israelul este un partener în programele relevante ale UE

Președintele Statului Israel, E.S. domnul Reuven Rivlin a declarat: „Acest seminar de afaceri este extrem de important. În timp ce discuțiile dintre guverne creează baza relațiilor oficiale, legăturile B2B și, în final, cele dintre oameni, sunt adevărata bază pentru un parteneriat vibrant între națiuni. Cooperarea economică Israel-România are un potențial extraordinar de a aduce mari beneficii reciproce ambelor țări.

(...) În prezent există 137 de proiecte comune, la care participă 251 de companii israeliene și românești. Apreciem foarte mult sprijinul continuu al României pentru a ne asigura că Israelul este un partener deplin în toate programele relevante ale UE”.

Florin Cîțu: Predictibilitatea este cea mai bună strategie pentru un mediu de afaceri durabil

Premierul României, domnul Florin Cîțu a declarat: „Încurajez comunitățile de afaceri române și israeliene, în cooperare cu guvernele lor, pentru a identifica un proiect emblematic comun care să valorifice experiența bogată pe care o au cele două țări în domenii precum: cercetare, educație și afaceri. Predictibilitatea este cea mai bună strategie pentru un mediu de afaceri durabil. Pentru guvernul meu, îmbunătățirea și asigurarea predictibilității este una dintre coordonatele principale ale unei guvernări eficiente. Este simplu: nu majorăm impozitele, nu schimbăm regulile în mijlocul jocului”.

Claudiu Năsui: Forumul, o oportunitate pentru a explora și capitaliza oportunitățile comerciale ale cele două state

„Este o mare onoare pentru mine să mă adresez astăzi, la acest forum de afaceri, în prezența unor oficiali de rang înalt ai Statului Israel și ai României.

Forumul de Afaceri România Israel este oportunitatea perfectă pentru a explora și capitaliza oportunitățile comerciale pe care cele două state le oferă. Astfel, doresc să le urez un călduros bun venit companiilor românești și israeliene la acest forum. Sunt convins că este locul perfect pentru a întări cooperarea economică dintre cele două state și pentru a dezvolta noi proiecte. Suntem foarte recunoscători Excelenței Sale, Președintele Statului Israel, dl. Reuven Rivlin, pentru suportul important pe care l-a arătat în organizarea acestui eveniment”, a declarat Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui.

Mihai Daraban: CCIR  așteaptă  dezvoltarea unor proiecte durabile

„Camera de Comerț și Industrie a României CCIR, cea mai puternică și mai reprezentativă organizație a comunității de afaceri din România, dispune de o infrastructură puternică atât la nivel național, cât și regional, infrastructură care include camerele de comerț regionale din fiecare județ al României, reprezentând mai mult de 15.000 de companii.

Totodată, organizația noastră este membru cu drepturi depline al celor mai prestigioase entități internaționale, cum ar fi: Eurochambres, Asociația Camerelor Balcanice (ABC), Consiliul de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre (BSEC BC) și, de asemenea, face parte din rețeaua World Chambers.

CCIR a acționat și va continua să acționeze în beneficiul comunității noastre de afaceri și așteaptă cu nerăbdare să dezvolte proiecte durabile menite să încurajeze un climat de afaceri prietenos pentru investitorii interesați de piața românească”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

Sesiunile tematice și întâlnirile business-to-business (B2B) au avut loc la sediul CCIR Business Center, și s-au constituit într-un eveniment de interes pentru companii, atât pentru consolidarea promovării bunurilor și serviciilor pe piața economică din Statul Israel, cât și pentru identificarea de noi oportunități de afaceri.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Israel însuma 570,15 milioane de euro, la sfârșitul anului 2020. La nivelul lunii martie 2021, în România activau un număr de 8298 de companii israeliene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe