Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Duminică marchează un nou început pentru iubitorii de fast-food din Rusia, deoarece fostele restaurante McDonald's se redeschid sub un nou brand și cu un nou proprietar, la mai bine de trei decenii de la sosirea popularului lanț occidental de fast-food.
Relansarea va începe de Ziua Rusiei, o sărbătoare care celebrează independența țării, în aceeași locație emblematică din Piața Pușkin din Moscova, unde McDonald's a deschis pentru prima dată în Rusia în ianuarie 1990, anunță Reuters.
La începutul anilor 1990, pe măsură ce Uniunea Sovietică se prăbușea, McDonald's a ajuns să întruchipeze dezghețarea tensiunilor din timpul Războiului Rece și a fost un vehicul pentru milioane de ruși care au gustat din mâncarea și cultura americană. Ieșirea mărcii este acum un simbol puternic al modului în care Rusia și Occidentul își întorc din nou spatele unul altuia.
Luna trecută, McDonald's a anunțat că își vinde restaurantele din Rusia unuia dintre deținătorii săi de licențe locale, Alexander Govor. Tranzacția a marcat una dintre cele mai mediatizate ieșiri din afaceri de când Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, pe 24 februarie.
Iconicele "Arce de Aur" ale McDonald's au fost demontate în locațiile din Moscova și Sankt Petersburg, unde vor face loc unui nou logo format din doi cartofi prăjiți și o chiftea de hamburger pe un fundal verde. Redeschiderea va cuprinde inițial 15 locații din Moscova și din regiunea înconjurătoare.
Numele noului lanț rămâne un secret bine păzit. O schimbare a numelui aplicației McDonald's, vineri, în "My Burger", a generat un oarecare entuziasm online, dar echipa de presă a lanțului a declarat că aceasta a fost doar temporară, potrivit cotidianului RBC.
Presa rusă, citând imagini scăpate din noul meniu, a raportat redenumirea unor feluri de mâncare precum Filet-O-Fish în "Fish Burger" și Chicken McNuggets în simplu "Nuggets". Reuters precizează că nu a putut verifica aceste schimbări, citează Mediafax.
Administraţia Vladimir Putin a avertizat, joi după-amiază, Occidentul că există riscul unor confruntări militare directe din cauza atacurilor cibernetice lansate asupra Rusiei, pe care le-a atribuit în principal Statelor Unite şi Ucrainei.
Ministerul de Externe de la Moscova acuză că infrastructura esenţială a Rusiei şi instituţiile sunt vizate frecvent de atacuri cibernetice, pe care le atribuie Statelor Unite şi Ucrainei. Duminică, site-ul Ministerului rus al Locuinţelor a fost vizat de un atac cibernetic care a avut ca rezultat apariţia mesajului în limba ucraineană "Glorie Ucrainei".
"Să fiţi siguri că Rusia nu va lăsa fără ripostă aceste acţiuni agresive. Toate acţiunile noastre vor fi moderate, punctuale, în conformitate cu legislaţia noastră şi cu dreptul internaţional", a reacţionat Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Reuters, acuzând Washingtonul că "reduce deliberat nivelul de utilizare a instrumentelor cibernetice în scop ofensiv".
"Militarizarea spaţiului informatic de către Occident şi tentativele de a-l transforma într-o zonă de confruntare interstatală au generat creşterea semnificativă a ameninţării unor confruntări militare directe, cu efecte imprevizibile", atrage atenţia Ministerul de Externe de la Moscova.
Website-urile a numeroase companii de stat ruse şi cele ale grupurilor media au fost atacate sporadic de hackeri după lansarea invaziei militare înn Ucraina, pe 24 februarie, de obicei fiind prezentate mesaje diferite faţă de linia oficială a Moscovei.
Preşedintele Vladimir Putin a declarat în mai că numărul atacurilor comise împotriva Rusiei de "structuri de stat din străinătate" a crescut semnificativ şi a cerut consolidarea apărării cibernetice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...