Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Ștefan Moldovan, fermier din comuna Mociu și inițiator al proiectului Frăția Bacilor Ardeleni spune că ideea înființării asociației a venit din dorința comunității locale de a consuma brânzeturi artizanale.
„Am lansat, joi, asociația Frăția Bacilor Ardeleni, deoarece creșterea vacilor de lapte sau a oilor este o afacere greu de susținut de micii producători, așa că ne-am gândit cum am putea facilita utilizarea la comun a laptelui provenit din fermele noastre. Ideea înființării Frăției Bacilor Ardeleni a venit din dorința comunității locale de a consuma brânzeturi artizanale. Noi am răspuns acestei dorințe prin unirea forțelor, valorilor și respectului nostru pentru muncă, animale și natură. Suntem un grup de crescători de animale, de producători de lapte, care ne-am unit forțele și ne dorim să creăm brânzeturi calitative în Transilvania. Asociația are la bază conceptul de lanț scurt iar parteneriatul dintre noi presupune colectarea laptelui de la membrii săi și transformarea acestuia în brânzeturi artizanale ce vor fi vândute într-o rețea de magazine din județ”, a spus Moldovan.
Laptele este colectat de la fermierii locali, parteneri în cadrul „Frăției Bacilor Ardeleni”, iar apoi este procesat în fabrica de la Mociu a familiei Moldovan.
Prima cooperativă care obține certificarea „produs montan" pentru lactate
Aici este produsă o gamă largă de brânzeturi din lapte proaspăt de vacă și de oaie precum telemea de vacă, de oaie și mixtă, brânză de burduf, cașcaval, cremă de brânză și rulade de brânză și șuncă după rețete tradiționale care vor purta eticheta „Atelierul de Lapte”.
Capacitatea de procesare a fabricii din Mociu este de 1.500 de litri de lapte zilnic, dar se estimează că va ajunge în perioada următoare la 2.500 de litri de lapte pe zi.
Pentru a asigura lapte de cea mai înaltă calitate, fermierii din „Frăția Bacilor Ardeleni” cresc animalele în natură, libere, în sisteme semideschise, hrana acestora fiind naturală și echilibrată pentru a se asigura că laptele și brânzeturile au un gust autentic și natural.
Conform ultimelor date de pe piața lactatelor, consumul de brânzeturi în România depășește 100.000 de tone anual, studiile arătând că jumătate dintre români consumă brânzeturi de 1-3 ori pe săptămână, iar 4 din 10 includ acest aliment în meniul zilnic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...