Franța, pârjolită de un nou val de caniculă. Vineri au fost 46 de grade
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Franța se confruntă cu un nou val de aer fierbinte
Franța se confruntă cu un nou val de aer fierbinte
Recordul absolut de temperatură în Franţa a fost stabilit la 46 de grade Celsius în data de 28 iunie în localitatea Verargues, în departamentul Herault (sud), şi nu la 45,9 grade Celsius în oraşul Gallargues-le-Montueux în departamentul Gard învecinat, a anunţat vineri serviciul naţional de meteorologie Meteo France după analiza de noi date, relatează AFP. 

"Este oficial: s-au atins 46 de grade în Franţa în luna iunie", a scris Meteo France pe site-ul său. 

Pe 28 iunie, în timpul unui episod de caniculă extrem, precedentul record înregistrat în 2003 - 44,1 grade Celsius înregistrat în departamentul Gard - a fost depăşit în mai multe localităţi din sudul Franţei. 

Reţeaua de staţii automate operate de Meteo France a înregistrat o maximă de 45,9 grade Celsius în Gallargues-le-Montueux, în Gard. 

Însă Meteo France colectează de asemenea date de la Reţeaua Climatologică de Stat (RCE) şi de la cele 800 de posturi ale sale care nu sunt automate şi care transmit observaţiile lor cu câteva zile întârziere, potrivit comunicatului. 

Temperaturile neobișnuite au dus la crearea unui nou lac în Alpii francezi

Printre aceste observaţii, o temperatură de 46 de grade Celsius a fost înregistrată în localitatea Verargues, la mai puţin de 10 km de staţia automată de la Gallargues-le-Montueux. 

"După controlul şi expertiza climatologilor de la Meteo France, această valoare a fost validată", a precizat serviciul naţional de meteorologie. 

Franţa se situează pe locul 6 în rândul ţărilor europene cu cea mai mare temperatură înregistrată după Grecia (48,0 grade Celsius), Portugalia (47,4 grade), Spania (47,3 grade), Italia (47,0 grade) şi Bosnia-Herţegovina (46,2 grade), potrivit Meteo France. 

Acest nou record a fost anunţat în condiţiile în care Franţa se pregăteşte de un nou episod de caniculă săptămâna viitoare, cu temperaturi care ar putea urca până la 40 de grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel