Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Într-un interviu acordat în exclusivitate cotidianului The Guardian, Frans Timmermans, al doilea cel mai înalt oficial din UE, spune că toate aceste amenințări ce planează asupra Europei sunt rezultatul invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina.
"Nu este vorba de o simplă problemă de securitate. Dacă societatea noastră se adâncește în conflicte și lupte interne foarte, foarte puternice pentru că nu există energie, cu siguranță nu ne vom atinge obiectivele climatice”. Iată de ce, a continuat oficialul UE, ”trebuie să ne asigurăm că oamenii nu rămân în frig în iarna care vine. Trebuie să ne asigurăm că ne menținem industria, pe cât posibil, funcțională, deoarece singurul lucru care l-ar ajuta pe Putin ar fi lipsa de unitate a societății noastre”
Oamenii care suferă de frig în case pentru că nu-și pot permite să achite facturile ar fi, de asemenea, un dezastrul pentru rezolvarea crizei climatice. "Sunt în politică de suficient de mult timp, de peste 30 de ani, pentru a înțelege că pe oameni îi îngrijorează mai mult o criză imediată, decât una pe termen lung. Iar dacă nu vom găsi soluții imediate, vom intra într-o criză pe termen lung", a spus Timmermans.
Potrivit spuselor sale, "Putin se folosește de toate mijloacele pe care le are pentru a crea conflicte în societățile noastre, așa că trebuie să ne pregătim pentru o perioadă foarte dificilă”. Trebuie să trecem la cărbune, a insistat oficialul UE.
Timmermans, care se ocupă de acordul verde al UE și conduce blocul comunitar în cadrul negocierilor internaționale privind clima, a insistat că o revenire pe termen scurt la combustibilii fosili este compatibilă cu limitarea creșterii temperaturii globale la 1,5C peste nivelurile preindustriale, obiectiv afirmat la summitul Cop26 privind clima de la Glasgow, din noiembrie anul trecut.
De asemenea, el a acordat un sprijin calificat pentru extinderea explorării combustibililor fosili în anumite părți ale Africii, ceea ce liderii societății civile au avertizat deja că va bloca Africa într-un viitor cu emisii ridicate de gaze cu efect de seră, fără a aduce beneficii oamenilor obișnuiți.
Citește și Noua dezordine mondială, așa cum o vede CIA
Marele strateg al Războiului Rece, renumitul diplmat american Henry Kissinger, spune că trăim într-o "eră complet nouă". O eră în care, în ciuda sabiei lui Damocles care plutește deasupra omenii și care este reprezentată de amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin, marele adversar al SUA rămâne China. În orice caz, așa vede lucrurile șeful CIA, William Burns.
"Putin demonstrează într-un mod foarte îngrijorător că puterile în declin pot fi cel puțin la fel de perturbatoare ca și puterile în ascensiune", a spus el. Cu toate acestea, China reprezintă în continuare cea mai mare amenințare. Unul dintre avantajele istoriei este că îți permite să privești prezentul din unghiuri diferite. După cum spune proverbul sovietic: "Viitorul este sigur, dar trebuie luat cu binișorul. Doar trecutul este imprevizibil”.
Istoria se repetă
În urmă cu cincizeci de ani, Henry Kissinger și președintele său, Richard Nixon, au schimbat fața Războiului Rece, aducând Statele Unite mai aproape de China lui Mao Zedong. Prin cimentarea rupturii dintre cea mai mare și cea mai puternică țară comunistă din lume, vizita lui Richard Nixon în China a fost, fără îndoială, cea mai importantă mișcare a Americii pe scena Războiului Rece. A fost o vreme când SUA și China sărbătoreau cu bucurie Comunicatul de la Shanghai din 1972, pe care Richard Nixon l-a semnat cu Mao Zedong și pe care Henry Kissinger l-a planificat în secret în timpul unor călătorii incognito la Beijing via Pakistan. Dar cea de-a 50-a aniversare, din februarie, a fost ignorată. Casa Albă condusă de Joe Biden a ignorat solicitările Chinei de a organiza un eveniment comun pentru a comemora această dată, scrie The Economist. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...