BNR: Creştere a depozitelor în lei şi valută ale populaţiei
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Industria agroalimentară din Franţa este extrem de importantă, cu o cifră de afaceri de 198 miliarde de euro, se arată într-un comunicat comun al Ministerelor Agriculturii şi Industriei.
Statul va furniza 200 de milioane de euro din acest fond, restul fiind deschis către investitorii strategici şi fondurile de investiţii, iar în următoarele săptămâni va fi detaliată strategia de investiţii, a anunţat ministrul Industriei, Roland Lescure.
"Obiectivul nu este de a naţionaliza sectorul agroalimentar francez ci de a sprijini partenerii privaţi care ne vor ajuta să impulsionăm această industrie", a declarat Lescure.
Fondul este menit să acorde capital de dezvoltare IMM-urilor, inclusiv pentru investiţii în automatizarea fabricilor şi agro-ecologie, precum şi sprijin în consolidarea sectorului agroalimentar, pentru a-i spori competitivitatea.
De asemenea, există posibilitatea amânării taxelor pentru firme şi pregătirea celor responsabili cu exporturile, pentru a ajuta companiile să intre pe noi pieţe internaţionale.
Guvernul speră să obţină angajamentele de investiţii în următoarele săptămâni, a informat Lescure.
Eurostat: Comerţul Uniunii Europene cu Rusia continuă să scadă
Comerţul Uniunii Europene cu Rusia a fost puternic afectat de invadarea Ucrainei, restricţiile impuse de blocul comunitar ducând la o scădere semnificativă a importurilor şi exporturilor, faţă de nivelul anterior invaziei ruseşti, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Ponderea Rusiei în importurile UE din afara blocului comunitar a scăzut de la 9,5% la 4,3% în perioada februarie - decembrie 2022, iar în exporturile UE în afara blocului comunitar s-a redus de la 4% la 2%.
În consecinţă, deficitul balanţei comerciale a UE pe relaţia cu Rusia a atins un vârf de 18,2 miliarde de euro în martie 2022, după care a scăzut treptat la şase miliarde de euro în decembrie. Valoarea importurilor din Rusia a scăzut cu 53%, de la 21,8 miliarde de euro în martie la 10,3 miliarde de euro în decembrie.
Deşi Rusia a fost gradual înlocuită de alţi parteneri comerciali, ponderea ei în importurile UE din afara blocului comunitar pentru şase produse cheie a scăzut, cel mai vizibil declin fiind la cărbune, gaze naturale, îngrăşăminte, ulei de petrol, oţel şi fier.
Cel mai sever recul a fost înregistrat la cărbune (de la 45% în 2021 la 22% în 2022), gaze naturale (de la 36% în 2021 la 21% în 2022), îngrăşăminte (de la 29% în 2021 la 22% în 2022), ulei de petrol (de la 28% în 2021 la 21% în 2022), oţel şi fier (de la 16% în 2021 la 10% în 2022).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
O analiză a BERD pe această...
CEC Bank a sărbătorit în 24 noiembrie 160 de ani de la înființare, ani în...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Invitat la interviurile DCNews,...
Vor dispărea aproximativ 5.000 de locuri de muncă, alte...
Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...