Fraudă cu criptomonede la Hong Kong. Mai mulți influenceri arestați pentru pierderi de milioane de dolari
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Cunoscuta platformă de tranzacționare JPEX se află sub cercetarea autorităților chineze după ce, compania a fost implicată într-un caz de fraudă.

Poliția din Hong Kong investighează platforma de cripto JPEX pentru acuzații de fraudă, după ce investitorii s-au plâns de pierderi de 166 milioane de dolari.

Unsprezece persoane, inclusiv unii influenceri populari, au fost arestate în această săptămână, în urma plângerilor depuse de 2.000 de persoane. Acesta ar putea fi unul dintre cele mai mari cazuri de fraudă din Hong Kong, potrivit presei locale, scrie BBC.

Săptămâna trecută, Comisia pentru valori mobiliare și contracte futures (SFC) din Hong Kong a dezvăluit că JPEX, cu sediul în Dubai, a funcționat fără licență pentru tranzacționarea activelor virtuale.

Pe de altă parte, platforma a declarat că "s-a străduit să respecte" cerința, care a intrat în vigoare în luna iunie a acestui an, dar eforturile sale au fost "respinse sau ocolite cu retorică oficială" de către Comisie.

Mulți dintre reclamanți sunt investitori neexperimentați cărora li s-au promis randamente ridicate, a precizat poliția. Compania cripto a făcut o mare campanie de promovare, apelând, de asemenea la persoane cu influență din mediul online.

Imaginile difuzate de televiziunile locale au arătat cum poliția îl escorta pe unul dintre influencerii arestați, Joseph Lam, într-o mașină, în urma unui raid la domiciliul său. Lam este un avocat devenit vânzător de asigurări care se descrie pe Instagram drept "Regele trollingului" din Hong Kong.

În Hong Kong, unele operațiuni de tranzacționare pe JPEX au fost oprite după arestări.

Șeful executivului din Hong Kong, John Lee, a declarat că autoritățile de reglementare vor "monitoriza situația foarte atent și se vor asigura că investitorii sunt suficient de protejați".

"Acest incident evidențiază importanța faptului că, atunci când investitorii doresc să investească în active virtuale, trebuie să verifice dacă platformele sunt licențiate", a declarat el reporterilor.

Hong Kong a cerut ca platformele de tranzacționare a activelor virtuale să fie licențiate începând cu luna iunie a acestui an. Aceasta este o consecință a legii modificate privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului.

Lee a declarat că guvernul va intensifica educația investitorilor, astfel încât publicul să poată înțelege mai bine riscurile și modul în care sunt reglementate platformele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel