FT: Pentagonul trimite arme în valoare de 1 miliard de dolari la Kiev
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Avion armat cu rachete Stinger
Avion armat cu rachete Stinger
Președintele Joe Biden a semnat miercuri un proiect de lege foarte așteptat, în valoare de 95 de miliarde de dolari pentru ajutor extern, ceea ce a determinat Pentagonul să trimită urgent Kievului arme noi în valoare de 1 miliard de dolari din stocurile americane, inclusiv interceptoare de apărare aeriană și rachete de artilerie, de care are mare nevoie.

Armata americană a prepoziționat o mare parte din armament, care include, de asemenea, vehicule blindate și arme antitanc, astfel încât să poată fi trimis rapid către trupele ucrainene de pe linia frontului, care se luptă să respingă atacurile rusești de când ajutorul american a încetat la începutul acestui an.

"Mă asigur că transporturile încep imediat", a declarat Biden în declarații de la Casa Albă. "Trebuie să ne mișcăm rapid".

Pachetul semnat de Biden, care include un ajutor militar de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Kiev, marchează o schimbare majoră pentru politica ucraineană la Washington, după ce un mic grup de republicani izolaționiști loiali fostului președinte Donald Trump a blocat ajutorul timp de luni de zile.

Loialiștii lui Trump juraseră să îl înlăture pe Mike Johnson, președintele republican al Camerei Reprezentanților, dacă acesta ar fi permis votarea proiectului de lege. Dar Johnson i-a sfidat pe rebelii din partid la sfârșitul săptămânii, iar efortul lor de a-l înlătura a eșuat.

2. -imagine fara descriere- (javelin_92817500.jpg)

Biden a declarat că adoptarea proiectului de lege - în ciuda lunilor de întârziere - a fost un semn că există încă un consens politic privind interesele de securitate națională ale Americii.

"Noi nu ne îndepărtăm de aliații noștri, ci le suntem alături", a spus Biden. "Nu lăsăm tiranii să câștige, ci ne opunem lor. Nu ne limităm să privim cum se desfășoară evenimentele globale, ci le modelăm".

Biden a adăugat: "Asta înseamnă să fii "națiunea indispensabilă". Asta înseamnă să fii superputerea lumii și principala democrație a lumii".

3. -imagine fara descriere- (15011708008_78f9eaa265_k_11339800.jpg)

Noul pachet de ajutor din partea Pentagonului include rachete antiaeriene Stinger, rachete de artilerie de 155 mm, vehicule de luptă pentru infanterie Bradley, rachete TOW, Javelins și alte arme și muniții, potrivit Pentagonului.

"Acest pachet va aduce muniții, arme și echipamente pentru a sprijini capacitatea Ucrainei de a-și apăra liniile de front, de a-și proteja orașele și de a contracara atacurile continue ale Rusiei", a declarat Pentagonul într-un comunicat.

Volodimir Zelenski, președintele ucrainean, a declarat că a discutat despre pachetul de 1 miliard de dolari cu Biden în timpul unei convorbiri telefonice de luni. 

4. -imagine fara descriere- (bradley-infantry-fighting-vehicles_98246300.jpg)

"În ultimele zile, am lucrat deja în mod activ cu prietenii noștri americani la toate nivelurile pentru a include în acest pachet exact tipurile de arme de care au nevoie războinicii noștri", a declarat Zelenski. 

"Dacă nu am fi reușit să ne implicăm, numai Dumnezeu știe ce s-ar fi întâmplat cu coeziunea NATO", a declarat Biden. El a adăugat că, dacă liderul rus Vladimir Putin "triumfă în Ucraina, următoarea mișcare a forțelor ruse ar putea foarte bine să fie un atac direct asupra unui aliat al NATO", iar SUA "nu ar avea de ales decât să le vină în ajutor".

Zelenski a declarat că este "recunoscător președintelui Biden, Congresului și tuturor americanilor care recunosc că trebuie să tăiem pământul de sub picioarele lui Putin, în loc să ne supunem lui, deoarece aceasta este singura modalitate de a reduce cu adevărat amenințările la adresa libertății".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel