Furby, jucăria vedetă a anilor 2000, revine dansând și cântând

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Va știi să facă o grămadă de lucruri / FOTO: https://www.facebook.com/Furby/photos?locale=ro_RO
Va știi să facă o grămadă de lucruri / FOTO: https://www.facebook.com/Furby/photos?locale=ro_RO
Furby, jucăria cult a anilor 2000, revine în actualitate. Va învăța limba proprietarului pe măsură ce acesta va dialoga cu micul monstruleț pufos, dar va fi mai puțin conectat.

Una dintre primele jucării de pluș interactive create, Furby s-a vândut în peste 40 de milioane de exemplare în întreaga lume în primii trei ani de la lansare.

Micile jucării de pluș interactive Furby din anii 2000 sunt pe cale să revină în dormitoarele copiilor. Într-un comunicat de presă, Hasbro, companie americană specializată în jucării și jocuri, a anunțat lansarea în curând a noii generații de biluțe pufoase. Curând vor fi disponibile două modele în culori țipătoare: unul în mov și albastru, iar celălalt în corai și galben.

Peste 600 de răspunsuri

Aceste animale cu ochi mari sunt destinate să devină "cel mai bun prieten suprem al copiilor", spune Kristin McKay, vicepreședinte și director general al Hasbro. Micul monstruleț va avea "5 moduri activate prin voce și peste 600 de răspunsuri de descoperit, inclusiv lumini, sunete și 10 cântece unice", precizează compania. Kristin McKay explică faptul că aceste noi modele sunt rezultatul multor ani de cercetări "pentru a înțelege ce și-ar dori copiii să găsească în noile Furby". 

Furby este una dintre primele jucării robotizate capabile să interacționeze cu proprietarul său. Acest animal de companie asemănător unui gremlin a făcut furori la sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000, vânzându-se 40 de milioane de unități în întreaga lume în trei ani. Aceste prime versiuni au fost dezvoltate de Tiger Electronics, înainte ca Hasbro să le preia în 2005. Un nou model Furby a apărut în același an, cu o față animată, astfel încât să poată exprima emoții. Alte modele cu noi caracteristici tehnologice au continuat să apară între 2012 și 2016, dar nu au avut succesul scontat.

Echipat cu un mod de relaxare

La 25 de ani de la naștere, noua versiune a Furby va păstra unele dintre caracteristicile primei versiuni, emblematice. Acesta va vorbi în continuare "Furbish", o limbă proprie formată din diverse silabe, înainte de a învăța limba proprietarului său pe măsură ce acesta va vorbi cu jucăria de pluș. Acest roboțel își va păstra capacitățile de dezvoltare și de învățare, dar va putea acum să danseze, să cânte și să repete cuvintele și frazele pe care le aude, pe lângă un mod "spune-mi viitorul". Acest Furby va putea fi folosit ca lumină de noapte, datorită urechilor sale luminoase, și va fi echipat și cu un mod de relaxare, scăzându-i ritmul și tonul vorbirii pentru un moment de calm.

Nu va fi conectat la internet

Diferența este că, spre deosebire de modelele anterioare, acesta nu va fi conectat la internet. "Trebuie să ne adaptăm vremurilor. Pentru a-i proteja pe copii, am ales să nu includem o conexiune la internet pentru a evita orice risc de rea intenție", explică Pierre-François Periquet, șeful departamentului de comunicare al Hasbro France. De fapt, Hasbro dorește să garanteze longevitatea și "a doua viață" a produsului. "Este o alegere care se înscrie în perioada actuală în ceea ce privește protecția datelor, dar este vorba și de o chestiune de previziune în ceea ce privește evoluția legilor care reglementează acest subiect", continuă Pierre-François Periquet. A doua adaptare la perioada actuală se referă la preț. În timp ce vechile modele puteau ajunge până la 100 de euro din cauza cererii ridicate, acești noi tovarăși colorați se vor situa în intervalul 60-70 de euro, pentru a-i face mai accesibili într-o perioadă de inflație.

Copii între 6 și 9 ani 

Pierre-François Periquet confirmă succesul trecut al Furbys în Franța. "Suntem destul de aproape de Statele Unite în ceea ce privește popularitatea. Jucăria se adresează în principal copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani, dar cu aceste noi caracteristici, nu ar fi surprinzător dacă ar fi interesați de ea copii ceva mai mari", crede el. Iar familia Furby, care va fi acum o sursă de nostalgie pentru tinerii părinți, va crește începând cu 2024, fiind prevăzută o nouă lansare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel