Furnizorii de servicii medicale, în PERICOL MAJOR

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Este un risc uriaș
Este un risc uriaș
Aproape trei sferturi (73%) dintre furnizorii globali de servicii medicale folosesc echipamente care rulează sisteme de operare vechi şi doar 30% dintre lucrătorii din domeniul sănătăţii sunt foarte încrezători că organizaţia lor poate opri în mod eficient toate atacurile sau breşele de securitate din perimetru, arată un raport Kaspersky, publicat luni.

În acest context, 22% dintre organizaţiile globale de asistenţă medicală confirmă că toate echipamentele medicale pe care le folosesc rulează un software actualizat.

"Medicina a fost întotdeauna un domeniu în care inovaţiile joacă un rol crucial şi cu adevărat salvator. Cu toate acestea, în timpul pandemiei, industria sănătăţii a fost nevoită să accelereze semnificativ implementarea noilor dezvoltări. Într-adevăr, acest ritm de schimbare şi digitalizarea urgentă în cadrul organizaţiilor medicale au fost aspecte remarcate de 81% dintre directori într-un raport recent Accenture. Utilizarea echipamentelor învechite poate duce la incidente cibernetice. Când dezvoltatorii de software încetează să mai susţină un sistem de operare, ei opresc, de asemenea, lansarea oricăror actualizări, care, printre alte îmbunătăţiri, conţin adesea patch-uri de securitate pentru vulnerabilităţile descoperite. Dacă nu sunt corectate, acestea pot deveni un vector de atac iniţial uşor şi accesibil pentru a pătrunde în infrastructura organizaţiei, chiar şi pentru atacatorii slab calificaţi. Organizaţiile din domeniul sănătăţii colectează o mulţime de date sensibile şi valoroase, acest lucru făcându-le una dintre cele mai profitabile ţinte, iar dispozitivele neactualizate pot facilita accesul pentru atacatori", se menţionează în concluziile raportului de specialitate.

Miliarde de parole sparte. Anunțul a fost făcut de Google. Verifică-ți telefonul

Facebook a găsit ”buba”! De ce nu a funcționat rețeaua socială

Google avertizează miliardele de utilizatori de Chrome

În ceea ce priveşte pregătirea pentru securitate cibernetică, trei din zece lucrători din domeniul sănătăţii (30%) sunt foarte încrezători că organizaţia în care muncesc poate opri în mod eficient toate atacurile sau breşele de securitate din perimetru.

De asemenea, peste o treime (34%) şi-au exprimat convingerea că organizaţia lor are o protecţie adecvată de securitate IT actualizată, atât hardware, cât şi software, iar 50% dintre respondenţii globali au fost de acord că organizaţia a suferit deja breşe de date, atacuri DDoS (Distributed Denial of Service) sau ransomware.

Sondajul global a fost realizat de Arlington Research, la comanda Kaspersky, pe un eşantion de 389 de respondenţi din 34 de ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel