Fuziuni și achiziții. Deloitte a estimat o piață de 4 miliarde
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Afaceri încheiate în cursul acestui an
Afaceri încheiate în cursul acestui an
Fuziuni și achiziții pe piața românească vor fi într-un număr suficient de mare, Deloitte avansând suma de 100 de tranzacții pentru 2019.

Tranzacțiile vor păstra un trend asemănător cu cel din perioada 2008-2018, a declarat, miercuri Ioana Filipescu, Partener Consultanţă în Fuziuni şi Achiziţii, Deloitte România.


"În ciuda contextului fiscal aspru de la începutul lui 2019, nu anticipăm consecinţe majore asupra pieţei de fuziuni şi achiziţii în prima jumătate a acestui an, ci mai degrabă spre sfârşitul anului, când, în funcţie de contextul macroeconomic, fereastra de oportunitate s-ar putea închide. Ne aşteptăm ca sectoarele cele mai dinamice ale pieţei de M&A în 2019 să fie tehnologia, retailul, industria farmaceutică şi serviciile medicale, bunurile de larg consum şi imobiliarele", a declarat Ioana Filipescu, într-oi conferinţă de presă.
 Deloitte România a estimat piața de M&A între 3,8 şi 4,3 miliarde de euro cu o scădere semnificativă a numărului de tranzacţii cu valori comunicate. Piaţa este dominată de investitorii strategici, implicaţi în 56% din tranzacţii.

Citește și: Un gigant auto vrea să revoluționeze piața. Va produce și în România?


Valoarea totală a companiilor din România implicate a fost evaluată la o medie de 8,5 ori EBITDA, peste valorile medii înregistrate în Europa Centrală şi de Est, de 7,8 ori EBITDA, conform Deloitte România.

"În ultimii trei ani, domeniile din România cu cei mai mari multipli cheie în evaluare au fost bunurile de larg consum, industria farmaceutică şi a serviciilor medicale şi domeniul TMT - tehnologie, media şi telecomunicaţii -, la polul opus fiind construcţiile şi retailul", a spus Marius Vasilescu, Director Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel