Gata, s-a întâmplat! Biden i-a spus lui Putin că SUA sunt pregătite pentru ORICE
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O zi a convorbirilor telefonice
O zi a convorbirilor telefonice
Președintele SUA, Joe Biden, l-a sunat pe omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin, care vorbise, deja, la telefon cu liderul francez, Emmanual Macron. În total, s-a discutat mai bine de două ore și jumătate despre Ucraina. 

La câteva ore după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, își exprima nemulțumirea pentru toată starea de panică provocată de apelurile insistente ale Occidentului, care și-au îndemnat cetățenii să părăsească Ucraina pe fondul iminentei invazii a Rusiei, Macron și și Biden l-au sunat pe Putin. 

În ajun, consilierul Casei Albe pentru securitate națională, Jake Sullivan anunțase că Rusia va ataca Ucraina pe 20 februarie, deși postul de televiziune CNN a susținut, citând surse ale serviciilor speciale americane, că Putin va ordona trupelor sale să intre în Ucraina pe 16 februarie. Din izolarea ei, Moscova a dezmințit totul, declarând că nu există planuri militare împotriva Ucrainei. 

Ce i-a spus Biden lui Putin? Că Washingtonul este gata pentru o cooperare diplomatică cu Moscova, dar este pregătit și pentru alte scenarii. ”Președintele Biden i-a dat foarte clar de înțeles președintelui Putin că, deși Statele Unite sunt în continuare dispuse să lucreze pe cale diplomatică în coordonare totală cu aliații și partenerii lor, Washingtonul este la fel de pregătit pentru orice alte scenarii”, potrivit unui comunicat al Casei Albe. 

Citește și Liderul Ucrainei este chiar furios și cere informații concrete despre invazie

Citește și Părăsiți Ucraina! Occidentul își cheamă cetățenii acasă. Încă un pic și situația EXPLODEAZĂ

''Convorbirea telefonică securizată dintre preşedintele Biden şi preşedintele rus Putin s-a încheiat la ora 12:06, ora de Est a SUA (17:06 GMT)'', a precizat serviciul de presă al Casei Albe, discuția celor doi prelungindu-se mai mult de o oră. La Moscova, biroul de presă al Kremlinului a menționat că discuția a avut loc la inițiativa părții americane, fiind precedată de o informare scrisă venită tot de la Washington. 

Biden a preluat apelul la reşedinţa prezidenţială de la Camp David, Maryland, unde a mers vineri după-amiază. Aceasta a fost prima conversaţie directă între cei doi lideri de la 30 decembrie, când Biden şi Putin şi-au expus clar divergenţele cu privire la Ucraina, remarcă agenţia spaniolă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel