General american: Un astfel de război va însemna sfârșitul lumii
Autor: Simona Haiduc | 14 sep, 12:19
Nu ar trebui niciodată
Nu ar trebui niciodată
Statele Unite nu ar trebui să permită niciodată un conflict armat cu Rusia sau China, deoarece un astfel de război va avea consecințe devastatoare pentru întreaga lume, a declarat generalul John Hayten, vicepreședinte al Comitetului șefilor de stat major al forțelor armate americane, la o conferință video organizată de Brookings Institution din Washington.

„În ceea ce privește marile puteri, obiectivul nostru nu ar trebui să vizeze niciodată intrarea într-un conflict armat cu China, la fel cum nu ar trebui să ajungem vreodată la un război cu Rusia, deoarece ziua în care s-ar putea lua o decizie în această direcție va fi una îngrozitoare pentru planeta naoastră, va fi o zi înfiorătoare pentru țările noastre. Un astfel de război va distruge lumea”, a avertizaat Hayten.

În opinia lui, pentru a evita un astfel de scenariu, se impune continuarea negocierilor strategice cu Rusia și China. „Pentru că, indiferent de cât de diferiți suntem, avem un scop comun fundamental, acela de a nu lupta niciodată unii împotriva celorlalți, pentru că un război cu o putere nucleară este ceva rău”, a spus el.

Anterior, viceamiralul marinei americane Charles Richard a apreciat că, în opinia lui, un conflict dintre Statele Unite și Rusia, precum un conflict dintre SUA și China cu utilizarea armelor nucleare este destul de probabil. Deși, s-a grăbit el să adauge, Pentagonul consideră că eventualitatea recurgerii la arme nucleare este destul de redusă.

Citește și Israelul își completează ”armata de roboți”, cu REX

G Ad:

Autoritățile SUA au calificat în repetate rânduri Rusia ca fiind principala amenințare pentru Statele Unite. În ianuarie, cu puțin înainte de numirea sa în funcția de șef al Pentagonului, Lloyd Austin a declarat că Rusia și China reprezintă cele mai mari provocări pentru Statele Unite și a susținut că ambele tulbură într-o mod periculos climatul de securitate globală.

Ştiri Recomandate

Metrorex ia MĂSURI pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro