General Motors a făcut un împrumut uriaș pentru a face față pierderilor cauzate de greva sindicaliștilor UAW
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Producție auto
Producție auto
General Motors a obținut miercuri un împrumut de 6 miliarde de dolari și a estimat că costul grevei sindicaliștilor de la United Auto Workers de până acum a fost de 200 de milioane de dolari în al treilea trimestru, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Greva țintită împotriva celor trei mari producători auto din Detroit a început pe 15 septembrie. Sindicatul are în componență și muncitorii a două uzine de asamblare GM și 20 de centre de distribuție a pieselor companiei.

Costul grevei la GM reflectă 16 zile în care producția a fost oprită la o singură fabrică de asamblare a GM, o fabrică de camionete și furgonete din Wentzville, Missouri. UAW a anunțat o altă grevă la o fabrică de asamblare a SUV-urilor GM din Lansing, Michigan, pe 29 septembrie, conform Reuters.

De asemenea, GM a închis fabrica de sedanuri din Malibu din Fairfax, Kansas, în ultima săptămână din septembrie, acuzând lipsa de piese de schimb cauzată grevei.

Costul mediu al pierderilor, de 12,5 milioane de dolari pe zi, ar putea crește puternic dacă UAW oprește mai multe producții de vehicule în săptămânile următoare.

JP Morgan și Citibank sunt listate ca aranjori principali comuni pentru tranzacția noului credit în valoare de 6 miliarde de dolari.

Noul împrumut va consolida bilanțul GM în cazul în care greva s-ar putea extinde până la întreruperea producției celor mai profitabile vehicule ale sale - camionete Chevrolet și GMC de mari dimensiuni și SUV-uri precum GMC Yukon și Cadillac Escalade. Acțiunile GM au scăzut cu 0,5% în tranzacțiile de dimineață.

Rivalul Ford Motor a obținut, de asemenea, un împrumut de 4 miliarde de dolari în luna august, conform unei declarații făcute marți de companie.

Ford a declarat că astfel va majora și mai mult salariile muncitorilor, va crește contribuțiile la 401 milioane de dolari și a redus și mai mult timpul necesar pentru a ajunge la nivelul salarial maxim.

UAW a declarat luni că a prezentat o nouă ofertă de contract pentru General Motors. GM a declarat că, în ciuda ofertei, "rămân diferențe semnificative" între cerințele părților. GM a fost nevoită să concedieze 2.100 de muncitori de la cinci fabrici din patru state, inclusiv să oprească producția la fabrica de automobile din Kansas din cauza impactului grevei.

Ford a concediat aproximativ 930 de muncitori, iar Stellantis 370 de muncitori în Ohio și Indiana din cauza grevei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mircea Coșea: BNR a ajuns un alergător singur de cursă lungă

Banca Națională a României a transmis luni, 13 aprilie,...

Ce s-a decis în şedinţa de Guvern de marţi. Află detalii

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului...

Cu cât s-a scumpit manopera în service-urile auto

S-a scumpit serios manopera pentru reparaţiile auto.

China se opune ferm noilor taxe vamale impuse de SUA

China și-a arătat opoziția față de majorarea tarifelor...

Prețul argintului, în creștere: Cauze și implicații

Prețul argintului a înregistrat o creștere semnificativă...

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Biden scoate artileria grea împotriva importurilor din China

Administrația Biden a anunțat o serie de măsuri pentru a...

Belgienii se înghesuie să-și vândă aurul. Explicații

Sunt date anunțate de magazinul de vânzări online...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel