Germania a terminat de construit primul terminal plutitor de GNL

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Germania se pregătește intens ca să scape de dependența de gazele rușilor
Germania se pregătește intens ca să scape de dependența de gazele rușilor
Germania a finalizat marți construcția primului său terminal plutitor pentru gaz natural lichefiat (GNL) în portul Wilhelmshaven din Marea Nordului, în timp ce se străduiește să obțină mai mult GNL și să se îndepărteze de gazul rusesc prin conducte.

"Noul loc de debarcare a GNL reprezintă un pas important către o aprovizionare sigură cu energie", a declarat ministrul economiei landului Saxonia Inferioară, Olaf Lies, într-o declarație.

Ministrul federal al economiei, Robert Habeck, a declarat că Wilhelmshaven va deveni funcțional în jurul sfârșitului anului, la fel ca și un al doilea terminal plutitor din portul Brunsbuettel din Marea Nordului.
Unitatea plutitoare de stocare și regazeificare (FSRU) de la Wilhelmshaven, pentru compania de utilități Uniper (UN01.DE), va fi ancorată la un chei acum extins și va putea regazifica GNL care sosește pe tancuri speciale.

Noua infrastructură portuară de acolo va fi echipată pentru a trece în viitor la importul de surse de energie cu emisii reduse de dioxid de carbon, cum ar fi hidrogenul, a declarat ministrul mediului din Saxonia Inferioară, Christian Meyer.
Anul trecut, Germania s-a bazat pe Rusia pentru aproape o treime din gazele sale, dar Berlinul, care își propune să oprească orice flux rusesc rămas până în vara anului 2024, a început în luna mai să accelereze cererile FSRU și cele conexe pentru terminale de recepție GNL mai permanente, pe uscat, în anumite locuri.

FSRU-ul desemnat pentru Wilhelmshaven, nava Hoegh Esperanza, se află încă la un șantier naval din Brest, Franța, au arătat datele de urmărire a navelor de la Eikon Refinitiv. Un purtător de cuvânt al ministerului condus de Lies a declarat că se așteaptă ca Esperanza să sosească complet încărcat la jumătatea lunii decembrie și că va putea procesa tancurile de GNL care vor sosi din ianuarie.

Habeck, enumerând următorii pași în strategia de GNL a Germaniei, a declarat că FSRU pentru RWE (RWEG.DE) din Brunsbuettel ar trebui să sosească, de asemenea, în jurul sfârșitului anului, iar proiectele de la Stade și Lubmin vor deveni operaționale la sfârșitul anului 2023.

Wilhelmshaven va avea un alt FSRU care va fi pus în funcțiune în al patrulea trimestru al anului viitor, operat de proprietarul Excelerate Energy în numele unui consorțiu format din Tree Energy Solutions, E.ON (EONGn.DE) și Engie (ENGIE.PA).

O FSRU închiriată și operată privat era, de asemenea, așteptată la Lubmin la sfârșitul acestui an.

Împreună, cele șase FSRU ar putea acoperi, teoretic, o treime din necesarul anual de gaze al Germaniei, pe baza celor 90,5 miliarde de metri cubi consumați în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Petroliști
Salina Praid
Donald Trump
Bani / Foto: DCBusiness

Dacă n-ai cerut banii în 3 ani, i-au pierdut! CCR a zis pas!

O excepție a fost ridicată de peste 40 de pensionari în...

Fabrică de imbuteliere Pepsi
ANAF
Lei / sursa foto: Freepik.com
BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB

BVB a închis pe creștere vineri

Bursa de Valori Bucureşti a încheiat şedinţa de vineri în creştere pe...

Justiție
Ilie Bolojan / Foto: Florin Răvdan
Palatul Victoria
Friedrich Merz și Nicusor Dan
Casă de schimb valutar
Inspecție fiscală / Foto: Freepik
Femeie la cumparaturi in supermarket
Lucrări de canalizare
Contabil
Angajați / Foto: Freepik
Romaero

Marshall și Romaero bat palma pentru mentenanță strategică

Marshall şi Romaero au anunţat vineri o colaborare ce...

BVB
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Ștefan Nanu, Alexandru Nazare, Alexandru Petresci și Radu Hanga
Ghișeu / Foto: Freepik
Montare de panouri solare / Foto: Freepik
Spital / Foto: Freepik

pixel