Prețul carburanților. Cât costă benzina și motorina la început de săptămână
Care sunt cele mai mici și cele...
"Noul loc de debarcare a GNL reprezintă un pas important către o aprovizionare sigură cu energie", a declarat ministrul economiei landului Saxonia Inferioară, Olaf Lies, într-o declarație.
Ministrul federal al economiei, Robert Habeck, a declarat că Wilhelmshaven va deveni funcțional în jurul sfârșitului anului, la fel ca și un al doilea terminal plutitor din portul Brunsbuettel din Marea Nordului.
Unitatea plutitoare de stocare și regazeificare (FSRU) de la Wilhelmshaven, pentru compania de utilități Uniper (UN01.DE), va fi ancorată la un chei acum extins și va putea regazifica GNL care sosește pe tancuri speciale.
Noua infrastructură portuară de acolo va fi echipată pentru a trece în viitor la importul de surse de energie cu emisii reduse de dioxid de carbon, cum ar fi hidrogenul, a declarat ministrul mediului din Saxonia Inferioară, Christian Meyer.
Anul trecut, Germania s-a bazat pe Rusia pentru aproape o treime din gazele sale, dar Berlinul, care își propune să oprească orice flux rusesc rămas până în vara anului 2024, a început în luna mai să accelereze cererile FSRU și cele conexe pentru terminale de recepție GNL mai permanente, pe uscat, în anumite locuri.
FSRU-ul desemnat pentru Wilhelmshaven, nava Hoegh Esperanza, se află încă la un șantier naval din Brest, Franța, au arătat datele de urmărire a navelor de la Eikon Refinitiv. Un purtător de cuvânt al ministerului condus de Lies a declarat că se așteaptă ca Esperanza să sosească complet încărcat la jumătatea lunii decembrie și că va putea procesa tancurile de GNL care vor sosi din ianuarie.
Habeck, enumerând următorii pași în strategia de GNL a Germaniei, a declarat că FSRU pentru RWE (RWEG.DE) din Brunsbuettel ar trebui să sosească, de asemenea, în jurul sfârșitului anului, iar proiectele de la Stade și Lubmin vor deveni operaționale la sfârșitul anului 2023.
Wilhelmshaven va avea un alt FSRU care va fi pus în funcțiune în al patrulea trimestru al anului viitor, operat de proprietarul Excelerate Energy în numele unui consorțiu format din Tree Energy Solutions, E.ON (EONGn.DE) și Engie (ENGIE.PA).
O FSRU închiriată și operată privat era, de asemenea, așteptată la Lubmin la sfârșitul acestui an.
Împreună, cele șase FSRU ar putea acoperi, teoretic, o treime din necesarul anual de gaze al Germaniei, pe baza celor 90,5 miliarde de metri cubi consumați în 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Care sunt cele mai mici și cele...
Majoritatea participanților au...
Există însă și o veste mai...
Grupaj de știri.
Arieratele bugetului general...
A locui în apropierea familiei...
Tarifele impuse de Donald Trump...
Piețele financiare se tem de un scenariu mai mult decât...
Bursa fascinează la fel de mult...
Vacanțele rimează uneori cu...
Cum să jonglezi între stilul chic și confortul la birou?...
Au fost angate o serie de negocieri.
Toyota Motor a anunțat că...
Privind dincolo de aspectele politice, China este o...
Cătălin Leonte, directorul...
Grupaj de știri.
Ministerul Energiei a lansat în...
Oficialii Băncii Centrale...
În contextul în care dolarul este în scădere accentuată...
Uniunea Europeană încearcă să...
Ministrul Energiei, Sebastian...
A doua putere economică mondială își propune să domine...
În deșertul arid al Arizonei,...
Ele tronează, impunătoare, în...
Linia ar urma să lege capitala, de pe malul estic al...
Fondul Monetar Internațional...
Capitala Italiei a fost...
Cătălin Leonte, Director...