Urmărește dezbaterea live

Germania a vândut Turciei armament în valoare de 522 milioane euro
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Submarin nuclear
Submarin nuclear
Guvernul german a aprobat exporturi de armament către Turcia în valoare de 522 de milioane de euro, începând din 2002, constând în materiale care pot fi folosite pentru construirea, înarmarea sau echiparea tehnică a navelor de război, relevă un document al Ministerului german al Economiei, citat luni de dpa.

Potrivit documentului, prezentat la solicitarea unui deputat al partidului Die Linke (Stânga), o parte în valoare de 128,8 milioane de euro din aceste bunuri pot fi folosite pentru echiparea submarinelor.

Astfel de livrări de armament sunt controversate în momentul de faţă din cauza conflictului dintre Grecia şi Turcia, parteneri în NATO, legat de rezervele de gaz din estul Mediteranei, menţionează dpa.

Până acum, guvernul federal german a blocat doar exportul către Turcia de armament care poate fi utilizat în războiul din Siria, dar livrarea de echipamente către sectorul maritim continuă să fie permisă.

Guvernul Greciei, parteneră a Germaniei în Uniunea Europeană, a făcut apel la Berlin să extindă interdicţiile de export şi asupra navelor de război.

Citește și Secretul nespus al SUBMARINELOR rusești. Este SFÂRȘITUL tuturor

"Grecia este ameninţată de arme germane aflate pe mâinile Turciei", a spus ministrul de externe grec Nikos Dendias într-un interviu publicat duminică în ziarul german Welt am Sonntag, îndemnând Germania să "nu pună la dispoziţia Turciei ceva cu care poate destabiliza întreaga Mediterană de est".

El a făcut referire astfel la construcţia a şase submarine clasa 214, asamblate în Turcia cu participarea majoră a companiei germane ThyssenKrupp Marine Systems. Proiectul legat de aceste submarine este tot mai criticat în ultima vreme din cauza escaladării conflictului din Mediterana. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel