Germania ia în considerare importul masiv de hidrogen verde, până în 2035
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Rezervor pentru hidrogen
Rezervor pentru hidrogen
Germania ar putea acoperi până la 100 terawați-oră (TWh) din necesarul său anual de energie prin importuri de hidrogen verde până în 2035

Berlinul încearcă să extindă utilizarea hidrogenului ca sursă de energie pentru a reduce emisiile cu efect de seră în sectoarele industriale foarte poluante care nu pot fi electrificate, cum ar fi siderurgia și industria chimică, și pentru a reduce dependența de combustibilul fosil, relatează Reuters.

Studiul realizat de grupurile de reflecție Agora Energiewende și Agora Industry, cu sediul la Berlin, a afirmat că, până în 2035, hidrogenul ar putea acoperi 11,2% din cererea totală de energie de 894 TWh preconizată a țării.

Însă Germania va trebui să importe între 50% și 70% din hidrogen din cauza resurselor sale limitate de energie regenerabilă.

În prezent, Germania utilizează aproximativ 55-60 TWh de hidrogen pe an, dar acesta este produs aproape exclusiv din combustibili fosili, conform datelor Ministerului Economiei.

Conform studiului, până în 2030, Germania ar putea produce 11 TWh de hidrogen și va importa prin conducte aproximativ 17 TWh de hidrogen verde și aproximativ 15 TWh de hidrogen albastru, produs din gaze naturale. Acest lucru ar acoperi mai puțin de jumătate din cererea totală de hidrogen a Germaniei, estimată să ajungă la 95 TWh, până la 130 TWh la sfârșitul deceniului.

Cu toate acestea, prin valorificarea infrastructurii de gaze naturale existente în Europa, Germania ar putea crește importurile prin conducte la o valoare cuprinsă între 60 TWh și 100 TWh până în 2035, se arată în studiu.

"Pentru a atinge neutralitatea climatică, Germania are nevoie de o aprovizionare sigură și rentabilă cu hidrogen provenit din resurse regenerabile. Importurile prin conducte din Europa joacă un rol crucial în acest sens", a declarat Simon Mueller, directorul Agora Energiewende.

Pentru a atinge acest potențial de import, Germania va avea nevoie de un model de finanțare și va trebui să acționeze rapid cu acorduri privind distribuirea costurilor între țările implicate, a declarat Mueller.

"Acesta este singurul mod în care cantitățile necesare de hidrogen verde pot fi livrate în prima jumătate a următorului deceniu", a spus el.

Producătorii de hidrogen și operatorii de conducte vor avea nevoie, de asemenea, de asigurări cu privire la cererea viitoare de hidrogen din Germania, a adăugat Mueller.

Studiul a examinat cinci coridoare potențiale de conducte de hidrogen către Germania, luând în considerare factori precum potențialul de producție, sprijinul politic și complexitatea tehnică.

Coridoarele includ importurile din Danemarca și Norvegia prin Marea Nordului și, într-o etapă ulterioară, hidrogenul va fi transportat din Suedia și Finlanda prin Marea Baltică, din cauza distanței și a complexității tehnice, a adăugat acesta.

Pe termen lung, conductele din sudul Europei și nordul Africii pot juca un rol semnificativ, pe lângă posibilele importuri din Regatul Unit, Portugalia, Algeria, Grecia și Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Companiile franceze se pregătesc pentru o perioadă de haos

De ce este speriat mediul de afaceri din Franța? De o...

20 mld. euro pentru agricultura românească, până în 2027

Europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al...

Grecia, NU! Spania, NU! Dar de ce Norvegia?

În nordul continentului european, țări precum Norvegia...

Bucureștenii, o nouă zi de foc! Și este doar începutul

Noul val de căldură care cuprinde România este abia la...

Benzina și motorina s-au ieftinit în prima zi din weekend

Fără o direcție clar conturată. Cam așa a evoluat...

WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste 35 de smartphone-uri

Anul acesta, nu mai puțin de 35 de smartphone-uri vor...

Este cel mai subțire ceas din lume, ceva incredibil! VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Bursa de la București încheie săptămâna cu optimism

Titlurile Băncii Transilvania, cele mai tranzacționate. 

Prețul aurului atinge cel mai ridicat nivel din ultima lună

Prețul aurului a urcat vineri la cel mai ridicat nivel...

În Portugalia, avantaje fiscale pentru străini

Noul guvern de dreapta al Portugaliei caută o formulă...

Guvernul cancelarului Olaf Scholz evită o gravă criză

A fost la un pas, dar a scăpat. Grație unui acord cu...


pixel