Germania nu vrea alte rachete nucleare în Europa
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Germania este fermă în această chestiune
Germania este fermă în această chestiune
Germania se opune instalării în Europa de noi rachete nucleare cu rază medie de acțiune dacă tratatul de lichidare a acestor arme (INF) încheiat în perioada războiului rece devine caduc, a declarat șeful diplomației de Berlin. ”Europa nu trebuie să devină teatrul unor dezbateri privind reînarmarea”, a spus Haiko Mass într-un interviu acordat agenției DPA.

”Staționarea de noi rachete cu rază medie se va lovi de o puternică rezistență din partea Germaniei”, a adăugat ministrul german. Statele Unite au amenințat că se vor retrage din Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mică de acțiune, semnat în 1987 de președintele de atunci al SUA, Ronald Reagan și de primul și ultimul președinte sovietic, Mihail Gorbaciov.

INF interzice Washingtonului și Moscovei să desfășoare astfel de arme în Europa. Dar, după anunțul Casei Albe privind intenția conducerii americane de a denunța tratatul, Rusia și-a exprimat dorința de a dezvolta noi rachete nucleare. ”Reînarmarea nucleară este, cu certitudine, cel mai prost răspuns”, a comentat Haiko Mass.

Citește și Submarinul care distruge orașe întregi! Pentagonul e în alertă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel