Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Berlinul intenționează să ofere garanții financiare de 20 miliarde de euro pentru companiile care construiesc și exploatează rețeaua, oferindu-le ocazia să obțină împrumuturi mai avantajoase pentru a acoperi pierderile inițiale în timpul fazei de dezvoltare, programată pentru 2025.
Coaliția de guvernare din Germania a convenit în aprilie asupra mecanismului de finanțare și a prelungit termenul de construcție cu cinci ani, până în 2037, oferind, de asemenea, protecție pentru investitori în caz de faliment.
Multe țări se orientează către hidrogen, care poate fi generat din energie eoliană și solară pentru o formă mai ușor de depozitat de energie verde, pentru a le ajuta să ajungă la emisii zero nete.
Totuși, acest sistem de distribuție a hidrogenului curat a fost criticat în ultimele luni de către experții din domeniu motivând faptul că aceste conducte vor fi prea lungi iar proiectul mult prea scump.
"Infrastructura va fi prea puțin utilizată pentru o lungă perioadă îndelungată", a declarat Benjamin Pfluger de la Institutul de cercetare Fraunhofer pentru infrastructuri energetice și sisteme geotermale IEG. Printre ceilalți critici se numără directorul general al asociației INES, care se ocupă de sistemele de stocare a gazelor, și politicieni din guvernul german de coaliție, relatează cleanenergywire.com.
Rețeaua este menită să conecteze regiunile industriale, viitoarele instalații de stocare și centralele electrice pe bază de hidrogen. O mare parte a rețelei va consta din conducte de gaz natural recondiționate și va permite, de asemenea, importul de hidrogen din alte părți ale lumii, potrivit aceleiași surse.
Totodată, la sfârșitul anului trecut, mai multe țări europene și-au arătat intenția pentru semnarea unui acord de construire a unei astfel de conducte care să conecteze Grecia de Germania, și alte țări din Europa de Est, printre care și România. Deși memorandumul era programat pentru începutul acestui an, documentul se află încă în discuții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...