Germania investește 3 miliarde de euro în conductele pentru hidrogen
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Conducte / sursa foto: Freepik.com
Conducte / sursa foto: Freepik.com
Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat german în valoare de aproximativ 3 miliarde de euro pentru construirea unui sistem de conducte de hidrogen la nivel național.

Berlinul intenționează să ofere garanții financiare de 20 miliarde de euro pentru companiile care construiesc și exploatează rețeaua, oferindu-le ocazia să obțină împrumuturi mai avantajoase pentru a acoperi pierderile inițiale în timpul fazei de dezvoltare, programată pentru 2025.

Coaliția de guvernare din Germania a convenit în aprilie asupra mecanismului de finanțare și a prelungit termenul de construcție cu cinci ani, până în 2037, oferind, de asemenea, protecție pentru investitori în caz de faliment.

Multe țări se orientează către hidrogen, care poate fi generat din energie eoliană și solară pentru o formă mai ușor de depozitat de energie verde, pentru a le ajuta să ajungă la emisii zero nete.

Totuși, acest sistem de distribuție a hidrogenului curat a fost criticat în ultimele luni de către experții din domeniu motivând faptul că aceste conducte vor fi prea lungi iar proiectul mult prea scump.

"Infrastructura va fi prea puțin utilizată pentru o lungă perioadă îndelungată", a declarat Benjamin Pfluger de la Institutul de cercetare Fraunhofer pentru infrastructuri energetice și sisteme geotermale IEG. Printre ceilalți critici se numără directorul general al asociației INES, care se ocupă de sistemele de stocare a gazelor, și politicieni din guvernul german de coaliție, relatează cleanenergywire.com.

Rețeaua este menită să conecteze regiunile industriale, viitoarele instalații de stocare și centralele electrice pe bază de hidrogen. O mare parte a rețelei va consta din conducte de gaz natural recondiționate și va permite, de asemenea, importul de hidrogen din alte părți ale lumii, potrivit aceleiași surse.

Totodată, la sfârșitul anului trecut, mai multe țări europene și-au arătat intenția pentru semnarea unui acord de construire a unei astfel de conducte care să conecteze Grecia de Germania, și alte țări din Europa de Est, printre care și România. Deși memorandumul era programat pentru începutul acestui an, documentul se află încă în discuții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reorganizare la ANOFM. Posturi şi cheltuieli tăiate

Ministerul Muncii a pus în transparenţă o Hotărâre de...

China domină piaţa autovehiculelor electrice din Rusia

China deţine supremaţia la capitolul vehicule electrice...

Mii de milionari fug din China. Va fi cel mai mare exod

În căutare de noi oportunități, regimuri fiscale...

Rovinieta poate fi cumpărată și prin Ghișeul.ro

Persoanele fizice pot achiziţiona rovinieta începând de...

Charles Leclerc: De la Formula 1, la înghețată

Pilotul de Formula 1 Charles Leclerc lansează o gamă de...


pixel