Ghislaine Maxwell, cheia secretelor sordide luate de Jeffrey Epstein în mormânt
03 iul, 17:10, de  Oana Pavelescu
Este deja un an de când Jeffrey Epstein a murit în celula sa dintr-o închisoare din New York și a luat cu el secretele vieții sale sordide pe care și-a petrecut-o printre cei mai bogați și puternici oamenii ai lumii. 
Ghislaine Maxwell și Jeffrey Epstein
Ghislaine Maxwell și Jeffrey Epstein

Acum însă, după ce fosta parteneră a lui Ghislaine Maxwell a fost arestată, toate acele secrete vor ieși la lumină în timpul anchetei la care procurorii americani lucrează intens. Femeia reprezintă un pilon central în toată viața lui Epstein. Maxwell i-a fost pentru o vreme și iubită însă relația lor a devenit și mai strânsă în perioada în care ea se ocupa de gestionarea proprietăților milionarului.

Ghislaine Maxwell a moștenit toată rețeaua de relații  de la tatăl său, fostul magnat Robert Maxwell, și de care Epstein a profitat la maximum. 

Epstein, care s-a dovedit a fi un abil escroc, provenea dintr-un mediu modest din Brooklyn, iar prietenia sa cu Ghislaine Maxwell s-a deschis larg porțile către o lume la care nu ar putut avea acces prea ușor, de pildă să ajungă în anturajul prințului Andrew.

Ceea ce a văzut și trăit Ghislaine Maxwell este crucial pentru a lămuri multele necunoscute lăsate în urma morții milionarului.

Jurnaliștii se întreabă pe cine ar putea femeia să incrimineze, dat fiindcă anchetatorii și martorii o acuză că ar fi fost lidera operațiunii care a dus la abuzul sexual al unor minore, timp de ani de zile, atât în Florida cât și la New York.

Rețeaua de prieteni și cunoștințe a lui Epstein ar putea scoate la lumină nume ale unor personaje puternice atât din lumea finanțelor, de pe Wall Street, dar și din lumea politicii cu ramificații până la Washington. Însă, cel mai important lucru, un proces va putea să le facă dreptate zecilor de victime ale abuzului sexual la care le-a supus Epstein.

Prietena milionarului Jeffrey Epstein, acuzată de corupere de minori, arestată de FBI

Procurorii au descris-o pe Maxwell drept unul dintre „răufăcătorii” din centrul exploatării sexuale a fetelor de către Epstein, spunând că ea le-a ademenit în ghearele milionarului. Ea a ajutat la „normalizarea” abuzurilor sexuale prin prezența sa ca o femeie matură și prin faptul că și-a exprimat interesul și prietenia față de fete, a spus Audrey Strauss, avocatul din Manhattan, în cadrul unei conferințe de presă.

Avocatul a mai spus că Ghislaine Maxwell a jucat un rol critic în a aduce în casa lui Jefferey Epstein tinere minore care erau abuzate sexual e acesta.

Cu ocazia procesului se va putea afla și cum a murit Jeffrey Epstein în închisoare. Varianta sinuciderii care este cea oficială este destul de cusută cu ață albă, dat fiindcă Epstein se afla sub supraveghere continuă tocmai pentru a preveni un astfel de gest.

Un alt personaj cheie în proces va fi și prințul Andrew și pe care anchetatorii vor dori să îl intervieveze și căruia Ghislaine Maxwell i-a făcut cunoștință cu Epstein.

Ghislaine Maxwell riscă să facă 35 de ani de închisoare dacă va fi condamnată. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Regina Elisabeta îi face loc prințului Charles

Vârsta înaintată a reginei Elisabeta face dificilă...

Institutul Cantacuzino pune pe piață un nou imunomodulator

Institutul "Cantacuzino" lansează pe piaţă...

Bicicleta Tesla Model B rupe toate canoanele

Kendall Toerner, de la Yanko Desing, a proiectat o...

Piața Obor rămâne deschisă în siguranță

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, declară că în Piaţa...

Tranzacție importantă pe piața imobilelor industriale

Omul de afaceri Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, a...

Orașul european construit cu 72.000 tone de diamante 

La prima vedere, Nördlingen apare ca un oraș german prin...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro