Giganții din tehnologie, luați la puricat de agențiile antitrust
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Anchete la cele mai mari companii de tehnologie
Anchete la cele mai mari companii de tehnologie
Giganții din tehnologie din SUA se confruntă cu un nou val de controale din partea oficialilor antitrust, întrucât Comisia Federală pentru Comerț (CFC) a cerut informații despre achizițiile lor de startup-uri care ar fi putut elimina concurenții emergenți.

CFC a emis cereri către Google, Apple Inc., Facebook Inc., Amazon.com Inc, Microsoft Corp. și Alphabet Inc. pentru informații despre termenii și scopurile tranzacțiilor pe care le-au închis de la începutul anului 2010 până în 2019, a spus marți, agenția, citată de Bloomberg.

„Companiile din tehnologia digitală reprezintă o mare parte a economiei și a vieții noastre de zi cu zi”, a declarat președintele CFC, Joe Simons, într-o declarație. „Această inițiativă va permite Comisiei să analizeze mai îndeaproape achizițiile din acest sector important și, de asemenea, să evalueze dacă agențiile federale primesc o notificare adecvată a tranzacțiilor care ar putea dăuna concurenței.”

Taxa GAFA: Trump amenință Franța. Parisul ia atitudine

Mișcarea CFC vine pe fondul criticilor potrivit cărora oficialii antitrust au fost prea permisivi pentru a permite gigantilor din tehnologie să cumpere rivali și să-și consolideze dominația. Cererile de informații ale agenției nu vizează oferte mari, ci cele care erau prea mici pentru a fi raportate autorităților de reglementare, dar care poate au vizat concurenți nou veniți pe piață.

Agenția va publica un „raport special” care poate ajuta înțelegerea piețelor, a strategiilor de aplicare și a liniilor directoare și a celor mai bune practici ale industriei. Studiile pot fi utilizate și în investigațiile antitrust, deși nu au întotdeauna un scop de aplicare a legii, se spune pe site-ului web al CFC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel