Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
În luna ianuarie 2020, producţia de gaze naturale a Gazprom a scăzut cu 6% în ritm anual, până la 44,3 miliarde de metri cubi, o cantitate semnificativ mai mică decât cea înregistrată în luna ianuarie din 2019, 2018 şi 2017. De asemenea, exporturile Gazprom au scăzut cu aproape 25% în luna ianuarie 2020, până la 13,3 miliarde de metri cubi, comparativ cu 17,55 miliarde de metri cubi în prima lună a anului trecut.
Exxon Mobila a încheiat anul 2019 în scădere cu 31%. Vezi ce profit
Principalul motiv pentru această dinamică este vremea neobişnuit de caldă. În luna ianuarie 2020, media temperaturilor din Rusia a fost cu aproape cinci grade peste media din ultimii trei ani. De asemenea, capitala Moscova a înregistrat cea mai călduroasă lună ianuarie din istorie, media temperaturilor fiind pentru prima dată în teritoriul pozitiv (plus 0,1 grade Celsius).
"Vremea caldă din emisfera nordică în luna ianuarie şi nivelul ridicat al stocurilor de gaze au dus la o scădere a producţiei", a declarat Karpov Konstantin, analist la BCS Premier.
La finele anului trecut, pe măsură ce Rusia şi Ucraina erau în negocieri intense pentru un nou acord referitor la tranzitul gazelor naturale, clienţii europeni şi-au majorat achiziţiile de gaze pentru a-şi consolida rezervele. În prezent Europa utilizează gazele stocate în depozitele subterane. În plus, excesul de gaze naturale pune presiuni asupra preţurilor de pe piaţă, care au coborât la nivelul din timpul verii. Pe principala piaţă spot din Europa, cea din Olanda, preţul gazelor naturale a coborât săptămâna trecută la 110 dolari pentru o mie de metri cubi. La acest nivel, livrările la export sunt mai puţin profitabile decât vânzarea de gaze naturale pe piaţa rusească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...