Reţeta ginerelui lui Donald Trump: face achiziţii de miliarde şi uită de taxe
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
O anchetă a The New York Times relevă că Jared Kushner, ginerele președintelui Donald Trump, în ultimii zece ani, a cumpărat cu miliarde de dolari proprietăți imobiliare prin intermediul companiei familiei. Averea lui Kushner a crescut de cinci ori ajungând la 324 de milioane de dolari.

Cu toate acestea, de ani de zile, Jared Kushner aproape că nu a plătit deloc taxe pe venit, informație care iese la iveală din documentele financiare confidențiale care au ajuns la jurnaliștii de la publicația The New York Times.

Impozitul extrem de mic al acestuia este rezultatul unei manevre simple care a fost practicată ani de zile care arată că de fapt ginerele președintelui ar fi suferit pierderi în valoare de milioane de dolari. Pierderile însă au fost numai pe hârtie, pierderi care ar fi fost generate de deprecierea imobilelor, iar un beneficiu al legii taxelor este că permite investitorilor să deducă o parte din costurile clădirilor din venitul taxabil, în fiecare an.

În anul 2015, Kushner a încasat un salariu de 1,7 milioane de dolari și câștiguri din investiții. Însă câștigurile au fost îngropate de pierderile în valoare de 8,3 milioane de dolari, în majoritate cauzate de ”o depreciere semnificativă” a imobilelor pe care Kushner și compania sa au trebuit să o suporte, se spune în documentele care au intrat în posesia jurnaliștilor.

Nimic din documente nu sugerează că ginerele lui Trump ar fi încălcat legea iar un purtător de cuvânt al lui Kushner a declarat că acesta și-a plătit toate taxele pe care datora statului.

În teorie, se presupune că asigurarea pentru depreciere este destinată protejării dezvoltatorilor de la diminuarea valorii investiției lor prin degradarea construcției în timp.

În practică, alocația reprezintă adesea profit pentru dezvoltator precum Trump sau Kushner.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel