GM transformă o legendă. Hummer a pășit în era electrificării
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Noul Hummer Electric
Noul Hummer Electric
  • Noul Hummer Electric
Hummer, care este cunoscut ca o bestie a șoselelor dar și unul dintre cei mai mari consumatori de combustibil fosil a fost regândit din temelii.

Noul Hummer electric, care va costa 112.000 de dolari, va putea ajunge în doar 3 secunde la 100 de km/h, iar emisiile vor fi zero.
General Motors a prezentat recent noua fiară în varianta electrică, ce poartă numele de Hummer EV Edition 1.

Marea prezentare a primei camionete complet electrice al companiei a avut loc marți, și va putea străbate șoselele din Statele Unite începând cu anul 2022.

Alimentat de noile baterii Ultium de la General Motors și Ultium Drive, camioneta e4WD are 1.000 de cai putere și un cuplu estimat de GM de 11.500 lb-ft generat de cele trei motoare separate ale EV.

„Am avut un singur obiectiv pentru HUMMER EV: construirea celei mai capabile camionete din toate timpurile”, a spus Al Oppenheiser, inginer șef GMC HUMMER EV. „Este o bestie absolută off-road cu un sistem unic de acționare e4WD care oferă manevrabilitate, spre deosebire de orice a oferit vreodată GM”.

EV a fost construit cu gândul la off-road și, cu toate trucurile sale suplimentare, va oferi cu siguranță una dintre cele mai bune experiențe și fără a elibera emisii de carbon.

Cine este rivalul de temut al Tesla

Unele dintre aspectele sale impresionante includ capacitățile CrabWalk, Suspensia pneumatică adaptivă care permite ridicarea camionului cu aproximativ 15,4 cm - neprețuită atunci când treceți prin apă sau peste pietre. Anvelopele sale sunt cele Goodyear Wrangler Territory MT de 35 inci, care pot găzdui și anvelope de 37 inci. Armura sa Underbody va ajuta la protejarea acesteia, precum și UltraVision cu noi camere frontale și spate noi și widget-uri off-road care afișează funcțiile EV pe ecranul de infotainment.

Și asta nu este tot

Sistemul rapid de încărcare al EV, precum raza pe care o poate acoperi, vă vor ajuta să vă conduceți mai departe, mai repede. Este echipat cu trei motoare separate, despre care GM estimează că oferă 1.000 de cai putere și 11.500 lb-ft de cuplu. Are o capacitate de încărcare rapidă compatibilă cu alimentarea continuă de 800 volți, de până la 350 kilowați, ceea ce permite o rază de acțiune de aproape 260 de kilometri în doar 10 minute de încărcare.

Autonomia sa de conducere este de aproximativ 563 km la o încărcare completă, iar Hummer EV are cea mai recentă versiune a SuperCruise, care oferă asistență hands-free. Poate ajunge de la zero la 96 km în doar trei secunde, iar una dintre opțiunile sale preferate este conducerea în aer liber, unde capota poate fi scoasă pentru a oferi o experiență cu adevărat captivantă în aer liber.
Pe lângă toate acestea, deoarece EV este silențios, lucru de care se plâng pasionații de off-road obișnuiți cu motoarele diesel, GM a adăugat efecte sonore perfect adaptate pentru a oferi cea mai bună experiență. Lista continuă, dar, din păcate, a trebuit să ne limităm la „doar” aceste opțiuni, deoarece pur și simplu există prea multe de parcurs. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel