Goldman Sachs a prognozat o creștere a indicelui european STOXX 600, pentru anul în curs
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursa / sursa foto: Freepik.com / pongpun
Bursa / sursa foto: Freepik.com / pongpun
Această creștere ar fi de la 510 la 540 până la finalul acestui an, conform Goldman Sachs.

Majorare vine pe baza unei potențiale îmbunătățiri a creșterii economice și relaxarea politicii monetare a băncilor centrale, relatează Reuters.

Noua țintă a casei de brokeraj pentru indicele de referință pan-european a presupus o creștere de aproape 6% față de închiderea de vineri de 509,64.

"În cazul în care creșterea economică se accelerează modest și băncile centrale se angajează într-un ciclu de reducere a ratelor în iunie, așa cum se așteaptă economiștii noștri, evaluările vor crește în continuare", a declarat într-o notă Lilia Peytavin, strateg de portofoliu la Goldman Sachs.

Marile bănci centrale, precum Rezerva Federală a SUA și Banca Centrală Europeană, au lăsat să se înțeleagă că probabil vor reduce dobânzile în luna iunie.

Datele recente au arătat că activitatea de afaceri din zona euro a fost la un pas de a reveni la creștere în martie, depășind așteptările, în timp ce aceeași industrie din SUA s-a menținut constantă.

Goldman Sachs, care și-a ridicat anterior ținta pentru indice la jumătatea lunii februarie, estimează acum că evaluarea STOXX 600 poate crește cu aproximativ 2,5% în acest an.

Goldman Sachs a susținut că, în ultimele șase luni, acțiunile europene au urcat cu 12%, iar toată această revenire a fost determinată de o îmbunătățire a evaluărilor și nu de creșterea profiturilor.

STOXX 600 se tranzacționează în prezent la un preț de aproximativ 15 ori mai mare decât raportul preț-câștig (PE) pe un an, în timp ce indicele S&P 500 se tranzacționează la un preț de 26 de ori mai mare decât raportul PE pe un an, conform datelor LSEG. Un multiplu PE mai mic indică o oportunitate de investiție mai atractivă.

Cu toate acestea, Goldman Sachs a avertizat că majorarea prețului petrolului ar putea reprezenta un risc dublu pentru previziunile sale - în timp ce ar putea amâna momentul reducerilor ratelor de dobândă, acestea oferă, de asemenea, un "risc de creștere" pentru creșterea profiturilor pe acțiune.

De asemenea, casa de brokeraj și-a ridicat luni ținta pentru anul 2024 pentru indicele de referință britanic FTSE 100 la 8.200 de la 7.900.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel