Goldman Sachs cheamă roboții în AJUTOR! Decizia băncii americane
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Goldman Sachs lansează robo-consilierul, o platformă automată de gestionare a activelor personale
Goldman Sachs lansează robo-consilierul, o platformă automată de gestionare a activelor personale
Goldman Sachs lansează o platformă automată de gestionare a activelor personale, care va permite clienților să investească în diferite instrumente financiare prin care se tranzacționează acțiuni și obligațiuni.

Clienții Goldman Sachs își pot deschide, pe platforma Marcus Invest, un cont cu o sumă minimă de 1.000 de dolari și vor plăti o taxă anuală de 0.35%, iar robo-consilierul va gestiona activele clienților pe baza unui algoritm dezvoltat de experții băncii.

Mișcarea este cea mai recentă mișcare în direcția digitalizării, pe care a realizat-o banca de pe Wall Street, fiind în concordanță cu planul conducerii de a reduce dependența Goldman Sachs de tranzacțiile volatile și riscante.

Banca a lansat Marcus Invest în 2016 pentru a-și diversifica veniturile și sursele de finanțare, oferind conturi de economii și împrumuturi pentru clienții săi. 

Marcus Invest oferă conturi de investiții individuale și comune, precum și trei tipuri de conturi pentru fondurile de pensii, au declarat oficialii băncii, citați de Reuters.

Similar cu alți consilieri-robot , banca va evalua gradul de risc și calendarul investițiilor clientului și va recomanda un portofoliu conservator, moderat sau în creștere.

Clienții își vor putea personaliza investițiile prin selectarea uneia dintre cele trei strategii de investiții, inclusiv una care urmărește parametrii de referință ai pieței, sprijinind în același timp o conduită sustenabilă în materie de afaceri, au declarat oficialii băncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel