Google a găsit soluția pentru protejarea telefoanelor date la reparat
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Telefoanele Google
Telefoanele Google
Google furnizează un „mod reparație” în telefoanele sale Pixel echipate cu Android 14. Prin urmare, mobilul poate fi încredințat unei firme de reparații, care nu va avea acces la date personale, aplicații sau fotografii

Telefonul nu funcționează cum trebuie și trebuie reparat? Unele modele de smartphone dispun de setări care țin departe privirile indiscrete. Samsung, spre exemplu, oferă un mod de întreținere. Acum, la fel se va întâmpla și în cazul celor mai recente telefoane mobile de la Google.

Zilele trecute, compania americană a prezentat această nouă funcționalitate, numită „repair mode”. Când opțiunea este activată, dispozitivul împiedică alte persoane să acceseze aplicații, date personale și anumite tipuri de conținut (fotografii, mesaje, contacte etc.). Funcția poate fi găsită în setări, la rublica „System”.

Acest mod necesită prezența Android 14 pe telefon. Cu alte cuvinte, această condiție limitează accesul la modul de reparare la smartphone-urile care pot recupera acest sistem de operare. O altă restricție: pentru moment, doar gama Pixel este eligibilă. De asemenea, este nevoie de un spațiu liber pe disc de 2 GB. Ceea ce înseamnă că, pentru moment, este un mecanism care nu este ușor accesibil.

Dacă ne bazăm pe lista de modele Pixel eligibile pentru Android 14, aceasta include Pixel 4a (5G), Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Generațiile viitoare vor fi, de asemenea, afectate pe măsură ce lansările progresează.

Activarea modului de reparare va antrena o repornire a telefonului. Manipularile efectuate in acest context nu vor fi inregistrate, precizeaza Google. Aceasta include în special modificări ale setărilor sau ale datelor descărcate. Pe de altă parte, pot apărea anumite modificări, cum ar fi o actualizare de sistem. 

Citește și Whatsapp vine cu o noutate extrem de practică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...


pixel