Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
2,3 miliarde de reclame dăunătoare eliminate
În 2018, Google a eliminat 2,3 miliarde de reclame care încălcau politici noi sau vechi care guvernează publicitatea online, în medie mai mult de 6 milioane de reclame în fiecare zi. În total, anul trecut Google a introdus 31 de noi politici pentru publicitate. Alături de protejarea utilizatorilor împotriva reclamelor înșelătoare și abuzive, eforturile Google s-au concentrat pentru a oferi agențiilor de publicitate un mod facil de a verifica dacă reclamele lor respectă politicile de publicitate. Similar cu Centrul de politici AdSense, în luna aprilie Google va lansa un nou manager de politici în Google Ads, unde vor fi oferite exemple de greșeli de nerespectare a politicilor pentru a sprijini agențiile de publicitate bine intenționate și a ușura crearea și lansarea de campanii conforme.
O altă țintă în 2018 au fost entitățile din spatele reclamelor dăunătoare, urmărind eliminarea cauzei. Folosind tehnologie „machine learning”, au fost identificate aproape un milion de conturi ale unor „advertiseri” rău intenționați, de două ori mai mult ca în 2017.
Anul trecut, Google a eliminat 734.000 de editori și dezvoltatori de aplicații din rețeaua de publicitate, și a exclus complet reclamele din 1,5 milioane de aplicații. Utilizând o tehnologie introdusă în 2017 și perfecționată constant, în 2018 au fost luate măsuri la un nivel mai detaliat, fiind eliminate reclamele de pe 28 de milioane de pagini (nu întregul site) care au încălcat politicile dedicate editorilor.
Pentru un conținut de calitate
Fenomenul „fake news” și îngrijorările legate de reclamele electorale sunt preocupări de prim plan în lumea publicității online. Google a lansat anul trecut un nou set de reguli pentru alegerile din Statele Unite, fiind verificate aproape 143.000 de reclame în SUA. Anul acesta, Google lansează instrumente similare înaintea alegerilor pentru Parlamentul European.
O altă zonă de acțiune a fost dezinformarea, pentru care Google aplică diferite politice pentru a se asigura că reclamele susțin editorii bine intenționați, de calitate. În 2018 au fost retrase reclamele de pe 1,2 milioane de pagini, din peste 22.000 de aplicații și 15.000 de site-uri din întreaga rețea de publicitate a Google, care aveau conținut înșelător, instigator la ură sau de slabă calitate. Mai mult, au fost excluse reclamele din aproape 74.000 de pagini care au încălcat politicile referitoare la conținut periculos și jignitor, și au fost eliminate 190.000 de reclame care nu respectau aceste reguli.
Google va continua să apeleze toate aceste probleme, pe măsură ce noi metode de înșelătorie și „actori” rău-intenționați își vor face apariția în peisajul online. În 2019, protejarea utilizatorilor și asigurarea unui mediu sigur pentru publicitatea online vor continua să fie prioritate în acțiunile Google.
Acțiunile Google de curățenie a publicității online în 2018, în cifre
31 de noi politici introduse pentru publicitatea online
2,3 miliarde de reclame eliminate, mai mult de 6 milioane de reclame dăunătoare eliminate zilnic
58,8 milioane de reclame de tip phishing blocate (înainte de a fi afișate)
Aproape 1 milion de conturi închise ale unor „advertiseri” rău intenționați
734.000 de editori și dezvoltatori de aplicații eliminați din rețeaua de publicitate Google
Aproape 1,5 milioane de aplicații din care au fost eliminate reclamele complet
28 milioane de pagini de pe care au fost eliminate reclamele pentru încălcarea politicilor privind editorii
1,2 milioane de pagini, peste 22.000 de aplicații și aproape 15.000 de site-uri din rețeaua de publicitate Google de pe care au fost retrase reclamele pentru că aveau conținut înșelător, instigator la ură sau de slabă calitate
74.000 de pagini de pe care au fost eliminate reclamele și 190.000 de reclame retrase pentru încălcarea politicilor referitoare la conținut periculos și jignitor
Despre Alphabet Inc.
Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. Puteți citi mai multe despre misiunea Alphabet aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...