UE, în lupta cu fake-news, cheamă Google, Facebook și Twitter la ordine
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Bruxelles vrea să facă ordine
Bruxelles vrea să facă ordine
Facebook, Google și Twitter vor trebui să furnizeze rapoarte lunare despre lupta lor împotriva dezinformării, au declarat miercuri doi înalți oficiali ai UE în timp ce au chemat Rusia și China pentru a discuta despre rolurile lor în răspândirea de știri false.

Comentariile șefului de politică externă al UE, Josep Borrell, și vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență, Vera Jourova, subliniază îngrijorările blocului cu privire la prevalența unor știri înșelătoare despre COVID-19 și la încercările actorilor străini de a influența Europa, scrie Reuters.

„S-a arătat cu adevărat că dezinformarea nu dăunează numai sănătății democrațiilor noastre, ci dăunează și sănătății cetățenilor noștri. Poate avea un impact negativ asupra economiei și poate submina răspunsul autorităților publice și, prin urmare, poate slăbi măsurile pentru protejarea sănătății ”, a spus Jourova într-o conferință de presă.

Comisia a spus că platformele online ar trebui să furnizeze rapoarte lunare cu detalii despre acțiunile lor de promovare a conținutului autorizat și de limitare a dezinformării legate de coronavirus și a publicității legate de acesta.

Jourova a mai spus că aplicația video TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, se va alătura codului voluntar de conduită al blocului pentru a combate știrile false de pe platforma sa. Semnatarii codului de conduită includ Google, Facebook, Twitter și Mozilla.

Borrell a descris lupta știrilor false ca pe cea dusă de doi războinic care în loc să poarte săbii, se luptă cu tastaturile.

"Actori străini și anumite țări terțe, în special Rusia și China, s-au angajat în operațiuni de influențare țintită și campanii de dezinformare în UE, în țările vecine acesteia dar și la nivel global", a spus Comisia de la Bruxelles.

Executivul UE intenționează să contracareze aceste influențe intensificându-și strategia de comunicare și diplomația și să ofere mai mult sprijin mass-media, verificatorilor și cercetătorilor liberi și independenți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel