DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Google și Apple, cu ochii pe coronavirus. Instrument de urmărire
21 mai, 14:27, de  Simona Haiduc
Americanii de la Apple și Google au pus la dispoziția autorităților de sănătate din întreaga lume o tehnologie care permite tuturor agențiilor de sănătate din lume să monitorizeze contactele persoanelor contaminate cu noul coronavirus prin intermediul telefoanelor inteligente.
Ar putea fi mai ușor monitorizată răspândirea virusului
Ar putea fi mai ușor monitorizată răspândirea virusului

”Ceea ce am construit noi nu este o aplicație, ci mai degrabă o interfață de programare, o platformă pe care structurile de sănătate le pot integra în propriile lor aplicații”, au precizat cei doi giganți. Astfel, utilizatorii vor fi înștiințați că au intrat în contact cu persoane infectate.

Cu alte cuvinte, mingea se află în terenul dezvoltatorilor naționali pentru dezvoltarea unei aplicații pentru smatphone pornind de la platforma oferită de Aplle și Google.

Potrivtit The Wall Street Journal, tehnologia reprezintă un protocol care, pentru stabilirea apropierii a doua persoane folosește semnale Bluetooth. Când doi utilizatori de află aproape unul de celălalt, telefoanele inteligente fac schimb de coduri speciale.

Citește și China se pregătește de ATAC. Răspuns la sancțiunile americane

Utilizatorul aplicației care a primit un rezultat pozitiv la testul de covid-19 poate alege posibilitatea de a anunța autoritățile prin aplicație, după care transmite codul celor cu care el a intrat recent în contact.

Aplicația îi pune la curent pe respectivele persoane că ar putea să se fi contaminat. La rândul lor, autoritățile din domeniul sănătății pot intra în legătură cu utilizatorul, folosind informațiile de contact pe care el le introduce în aplicație.

Ştiri Recomandate

Ce salarii au românii. Pe ce își cheltuie banii

Veniturile totale medii lunare ale populaţiei pe o...

Premieră la BNR. Se împrumută de la BCE

Banca Centrală Europeană (BCE) şi Banca Naţională a...